FR NL
FR NL

Werk maken van participatief leiderschap

In het kader van zijn strategie voor 2020-25 ontwikkelde Beliris een visie op leiderschap: “Leiders bij Beliris zijn inspirerend en belichamen de missies van de organisatie. Ze tillen  hun teamleden naar een hoger niveau en inspireren hen. Het zijn visionaire leiders die een voorbeeld zijn voor anderen. Door innerlijke zelfwaarneming stellen zij zichzelf in vraag, streven zij voortdurend naar een goed beheer van hun werk, een sereen werkklimaat en een verbetering van hun  manier van werken.”

Deze visie werd ontwikkeld met de hulp van drie eindejaarsstudenten van de ULB, in overeenstemming met de ontwikkeling van een participatieve organisatiecultuur. Zij namen onze  leiderschapscultuur  onder de loep om na te gaan hoe Beliris zich nog kan verbeteren op vlak van management.

De studenten baseerden zich hiervoor op literatuur en benchmarking, observaties van dienstvergaderingen, interviews en focusgroepen. Ze toetsten hun conclusies en aanbevelingen aan de hand van een enquête bij het personeel.

Er werd een competentieprofiel voor teamleaders opgesteld, met als doel de huidige teamleaders te ondersteunen in hun functie en hun ontwikkeling, en om als selectiecriteria te gebruiken voor het aanwerven van toekomstige teamleaders. Hiermee hebben onze diensthoofden de middelen in handen om zichzelf verder te ontwikkelen in hun rol als teamleader.

In hun eindverslag concludeerden onderzoekers Dina Ouriaghli, Vanessa Denic en Victoria Todorovic: “Wij hebben kennis gemaakt met een dynamische en innoverende organisatie, maar vooral met teamleaders die betrokken zijn bij de organisatorische successen en bij de professionele ontplooiing van hun medewerkers. Door onze analyses hebben we een reeks menselijke, relationele en strategische competenties aan het licht gebracht die de teamleaders effectief bezitten. Bovendien bleek uit de benchmark dat Beliris opmerkelijk goed scoort in vergelijking met zijn tegenhangers, en dat hij bijzonder ver staat op het gebied van people management en participatie. Beliris mag trots zijn op al deze aspecten die hem tot een unieke organisatie maken om voor te werken.

Lees de volledige visie op leiderschap >>

Beliris leren kennen

Deze website gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.
Ik ga akkoord
Meer info

Contacteer ons
per telefoon

0800 11 299 9u-16u
Bekijk het
multimodale plan
BELIRIS FOD Mobiliteit en Vervoer Vooruitgangstraat 56 1210 Sint-Joost-ten-Node info.beliris@mobilit.fgov.be icone de transport Noordstation - Rogier

Contacteer ons
via mail

fleche décoration

Vraag 1/6

Erreur

Resultaat :

fleche de décoration