FR NL
FR NL

Lessen trekken dankzij Return on Experience (REX)

Om zijn werking te verbeteren en zijn processen efficiënter te maken, voerde Beliris in 2018 de feedback-strategie Return on Experience (REX) in.

Het projectteam identificeert de kansen en obstakels die ze tegenkwamen tijdens een bepaalde fase van het project. Dit gebeurt voor elk project op 6 sleutelmomenten, vanaf de definiëring van het programma tot de uiteindelijke oplevering van het werk. Zij exploiteren de goede praktijken van verschillende thema's, afhankelijk van de behoeften van de organisatie. Hoe? Door hun ervaringen te delen: zowel de sterke als de zwakke punten.

Deze analyses worden per thema verzameld en onderzocht om potentiële verbeteracties te identificeren. De geselecteerde acties worden vervolgens door een medewerker beheerd en uitgevoerd. Zij leiden tot het updaten van bestaande instrumenten, het organiseren van opleidingen, het opstellen van werkfiches, werkmodellen, richtlijnen of interne nota's of het definiëren van nieuwe strategieën of nieuwe instrumenten.

"Uitwisseling van ervaringen stelt anderen in staat om niet in dezelfde valkuilen te trappen", vindt een medewerker tijdens een feedbacksessie.

"REX helpt het dagelijks werk te verbeteren met de invoering van hulpmiddelen. Het is niet langer "actie, reactie" maar "actie, REXactie", aldus REX-coördinator Céline Bietlot.

Er worden ook zogenaamde T-REX'en georganiseerd, discussiebijeenkomsten rond specifieke thema's zoals zwembadrenovatie of asbest. Zij brengen verschillende projectteams en functies samen die met het onderwerp te maken hebben. De meest ervaren personen delen hun kennis of vragen en inventariseren samen acties om beter te kunnen anticiperen op obstakels, anomalieën op te sporen en de efficiëntie te verbeteren.

"Je krijgt zo snel praktische tips om het hoofd boven water te houden", meldt een medewerker tijdens een feedbacksessie.

"Het geeft me het positieve gevoel dat onze directie interesse en steun toont voor onze moeilijke projecten", meldt een medewerker tijdens een feedbacksessie.

Beliris leren kennen

Deze website gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.
Ik ga akkoord
Meer info

Contacteer ons
per telefoon

0800 11 299 9u-16u
Bekijk het
multimodale plan
BELIRIS FOD Mobiliteit en Vervoer Vooruitgangstraat 56 1210 Sint-Joost-ten-Node info.beliris@mobilit.fgov.be icone de transport Noordstation - Rogier

Contacteer ons
via mail

fleche décoration

Vraag 1/6

Erreur

Resultaat :

fleche de décoration