FR NL
FR NL

Onze interne referenten: het menselijk kapitaal valoriseren

Elke organisatie wordt geconfronteerd met de uitdaging om de interne vaardigheden te valoriseren.

“Ook al hebben we de neiging om onze processen te beheren en het loon voor eenzelfde functie te homogeniseren, toch doet dit niets af aan het feit dat er een grote rijkdom inzake kennis en vaardigheden voorhanden is bij de medewerkers. En we hebben de verantwoordelijkheid om deze te ontwikkelen en naar waarde te schatten om een motiverend en doeltreffend kader te scheppen waarin ze zich kunnen ontplooien” legt Xavier Bindels, Technisch directeur uit.

In dit kader heeft Beliris met de laatstejaarsstudenten van de master Organisatiemanagement aan de ULB een beleid ontwikkeld om referenten op te leiden en te valoriseren met betrekking tot thema’s die hen motiveren en nuttig zijn voor de organisatie. Deze expertises zijn allemaal vaardigheden die de organisatie in staat stellen om kwaliteitsprojecten uit te voeren. We vinden thema’s terug zoals betondegradatie, bodemsanering, duurzaamheid, werfcoördinatie of ventilatietechnieken.

De invoering van dit beleid maakte het mogelijk om in de hele organisatie de specifieke vaardigheden die voorhanden zijn in kaart te brengen. Dankzij dit beleid konden vervolgens de opleidingsplannen worden uitgestippeld. Tot slot ontstonden er werkgroepen die de gekozen referenten met betrekking tot de specifieke thema's bijeenbrachten.

De referenten: gesprekspartners die het verschil maken

De referenten volgen geregeld opleidingen in hun expertisedomein en worden de aanspreekpunten voor hun collega’s. Ze implementeren strategieën om ervoor te zorgen dat hun expertise de projecten optimaliseert, ze sensibiliseren en ondersteunen hun collega's. De referent heeft de taak om de organisatie met betrekking tot zijn of haar vakgebied te adviseren en te informeren.

“De implementatie van dit project vraagt een voortdurende inspanning, maar vormt ook een van de grote troeven van Beliris. Samen staan we sterker!”, besluit Xavier Bindels.

Beliris leren kennen

Deze website gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.
Ik ga akkoord
Meer info

Contacteer ons
per telefoon

0800 11 299 9u-16u
Bekijk het
multimodale plan
BELIRIS FOD Mobiliteit en Vervoer Vooruitgangstraat 56 1210 Sint-Joost-ten-Node icone de transport Noordstation - Rogier

Contacteer ons
via mail

fleche décoration

Vraag 1/6

Erreur

Resultaat :

fleche de décoration