FR NL

Het Koninklijk Conservatorium Brussel

Restaureren, uitbreiden en vernieuwen

Het Conservatorium is een architecturale parel in hartje Brussel. Zijn geschiedenis en zijn neoklassieke gebouwen, gebouwd in 1832 en geordend rond een binnenplaats, zijn een internationaal vermaard kunstwerk en behoeven een diepgaande renovatie, met respect voor de originele architectuur. Twee grote objectieven vormen de sokkel van het project: enerzijds het restaureren en herwaarderen van het gebouwencomplex met een hoge patrimoniale waarde en anderzijds voldoen aan de specifieke noden van de gebruikers.

Status van het project

Studie lopende

Betrokken gemeente(n)

Stad Brussel

Studiebureau(s)
Domein

Patrimonium / Cultuur

Er beantwoordt geen document aan uw zoekopdracht.

Een ander document nodig? Contacteer ons

Op het programma:

De structurele werken voor de verschillende gebouwen, de conformiteitswerken van de installaties, de vernieuwing van de elektrische installaties, de verwarming en ventilatie, de herkwalificatie van ruimten voor meer gebruikscomfort, de restauratie van de grote concertzaal en haar uitrusting, de creatie van een nieuwe zaal voor kamermuziek en een repetitiezaal om een symfonisch orkest te kunnen ontvangen, de inrichting  van klaslokalen, de reorganisatie van de administratieve functies in het hart van het complex, de restauratie van het grootste instrument van het Conservatorium, zijn klassiek orgel uit 1890, de reorganisatie  van de binnenruimte, de signalisatie, de toegankelijkheid, de binnencirculatie, de creatie van artiestenloges, de inrichting van de buitenruimtes en de verlichting… Kortom, alles wat nodig is om het Conservatorium zijn uitstraling terug te geven en aan de studenten toe te laten om zicht te kunnen vormen in de beste omstandigheden.

Read this in English? Click here

Deel het project

Evolutie van het project

Programma

Programma

In deze fase stelt Beliris in overleg met de projectpartners, eigenaars en beheerders, een behoeftenprogramma op en controleert de technische en budgettaire haalbaarheid van het project.

Studieopdracht

Studieopdracht

Tijdens deze fase publiceert Beliris de overheidsopdracht voor de studies en duidt het ontwerpteam aan die de studies zal uitvoeren die nodig zijn om een project van kwaliteit te realiseren.

Studies

Studies

Tijdens deze fase voert het ontwerpteam, in overleg met Beliris, de voorbereidende studies uit, en ontwerpt een voorontwerp, dat door alle partners moet worden gevalideerd.

Vergunning

Vergunning

Tijdens deze fase stelt het ontwerpteam de dossiers op voor de stedenbouwkundige en/of milieuvergunningen. Beliris dient deze in bij het Brussels Gewest, die deze onderzoekt en de vergunning toekent.

Opdracht van werken

Opdracht van werken

Tijdens deze fase publiceert het projectteam de overheidsopdracht voor werken en duidt de aannemer aan die ze zal uitvoeren.

Werken

Werken

Tijdens deze fase wordt het project dat goedgekeurd werd door de partners uitgevoerd door de aannemer onder toezicht van Beliris en het ontwerpteam die de werken dagelijks opvolgen

Oplevering

Oplevering

Tijdens deze fase keurt de bouwheer het einde van de werken goed, met of zonder opmerkingen. De aannemer voert de laatste werken uit en het project wordt overgedragen aan zijn beheerders en eigenaars. Beliris sluit het dossier af met de definitieve afrekening.

Blijf op de hoogte

BELIRIS FOD Mobiliteit en Vervoer Vooruitgangstraat 56 1210 Sint-Joost-ten-Node

Schrijf je in
op onze nieuwsbrief

fleche de décoration
Deze website gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.
Ik ga akkoord
Meer info

Contacteer ons
per telefoon

0800 11 299 9u-16u
Bekijk het
multimodale plan
BELIRIS FOD Mobiliteit en Vervoer Vooruitgangstraat 56 1210 Sint-Joost-ten-Node icone de transport Noordstation - Rogier

Contacteer ons
via mail

fleche décoration

Vraag 1/6

Erreur

Resultaat :

fleche de décoration