FR NL
FR NL

Het ontwerp voor het Brusselse Conservatorium is klaar

18 mei 2022 -

Het ontwerp voor de restauratie en uitbreiding van het Brusselse conservatorium is klaar. Vol trots hebben gedelegeerd bouwheer Beliris en de NV Conservatorium, samen met ontwerpteam Origin-A2RC-FVWWarchitecten, het ontwerp toegelicht aan de docenten, studenten en de buurtbewoners. Het indienen van de bouwaanvraag is voorzien voor het einde van dit jaar.

Restaureren en renoveren. Het is een evenwichtsoefening tussen twee verschillende – en soms zelfs tegengestelde – noden: het historische erfgoed redden en het gebouw aanpassen aan de hedendaagse noden van de gebruikers. Een evenwichtsoefening die vraagt om een doordachte aanpak en overleg met alle betrokken partijen.

Studiebureaus Origin, FVWW en A2RC bogen zich over dit vraagstuk met behulp van vele partners zoals het KCB en CrB als klant, en de Koninklijke Commissie voor Monumenten en Landschappen en de directie Cultureel Erfgoed als experts op vlak van erfgoed. Het voorontwerp is af, met inbegrip van de twee extra huizen die dit jaar werden toegevoegd aan het project. Daarna is het wachten tot de vergunning verleend wordt voordat de werken van start kunnen gaan.

Deze zomer vroeg Beliris aan musici en muziekliefhebbers, docenten en leerlingen om te getuigen over hun ervaringen in het Conservatorium. Ze kijken vol ongeduld uit naar de restauratie van hun geliefde conservatorium.


Ontdek het project >>
 

 

Deze website gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.
Ik ga akkoord
Meer info

Contacteer ons
per telefoon

0800 11 299 9u-16u
Bekijk het
multimodale plan
BELIRIS FOD Mobiliteit en Vervoer Vooruitgangstraat 56 1210 Sint-Joost-ten-Node icone de transport Noordstation - Rogier

Contacteer ons
via mail

fleche décoration

Vraag 1/6

Erreur

Resultaat :

fleche de décoration