FR NL
FR NL

Conservatorium: Ceci n'est pas un trou ... het zijn proeven

25 september 2019 -

De proeven in het Conservatorium lieten hun sporen na. Ontdek wat elke test onderzocht met oog op de toekomstige restauratie.

Is het plafond ingestort? Nee, hoor! (Nu ja, hier toch niet.) Door deze gaten in het plafond werd de onderliggende structuur blootgelegd. Het doel? Het draagvermogen van de volledige vloer berekenen aan de hand van de afmetingen van elke balk.

      

Gaten in het pleisterwerk ? Nee, hoor. Dit zijn testvlakken waar een Karstenpijpmeting werd uitgevoerd om de waterabsorptie van de stenen gevel te achterhalen. Het nut hiervan? De staat van de bakstenen achterhalen en bepalen of een waterwerende behandeling nodig is of niet.

        

Krassen in de verf ? Inderdaad, maar niet per ongeluk: dit stratigrafische kraswerk legt de verfkleuren bloot die in de loop van de voorbije decennia op de muren werd aangebracht. Dankzij dit kleurhistorisch onderzoek wordt de evolutie van de polychromie achterhaald met als doel de ruimtes hun oorspronkelijke kleuren terug te geven.

      

Een put in de koer? Dat hoort zo. Hierlangs werd de staat en diepte van de funderingen onderzocht. De put werd slechts gedempt met zand om hem makkelijk toegankelijk te houden indien verdere testen nodig zouden zijn.

Deze website gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.
Ik ga akkoord
Meer info

Contacteer ons
per telefoon

0800 11 299 9u-16u
Bekijk het
multimodale plan
BELIRIS FOD Mobiliteit en Vervoer Vooruitgangstraat 56 1210 Sint-Joost-ten-Node icone de transport Noordstation - Rogier

Contacteer ons
via mail

fleche décoration

Vraag 1/6

Erreur

Resultaat :

fleche de décoration