FR NL
FR NL

Conservatorium: samenwerken voor een beter resultaat

In de maanden april en mei zijn waardevolle samenwerkingsverbanden opgezet ten behoeve van het restauratie- en renovatieproject van het Koninklijke Conservatorium Brussel.

Om het voorontwerp te ontwikkelen vergaderden Beliris en studiebureaus Origin, FVWW en A2RC wekelijks digitaal met de directie van het Conservatorium (KCB-CrB). Zo konden de werking en de behoeften van de instellingen nog beter in kaart gebracht worden en werden de verbanden tussen de functies, de ruimtes en het erfgoed verfijnd, met extra aandacht uiteraard voor de akoestiek, die essentieel is voor dit project.

Ondertussen organiseerden we ook 4 workshops met de mensen van de Koninklijke Commissie voor Monumenten en Landschappen (KCML), de directie Cultureel Erfgoed (DCE) en Stedenbouw om diverse aspecten van het erfgoed onder de loep te nemen. Door de beoogde opties te illustreren en te bespreken zorgen we voor een succesvolle integratie van een dialoog tussen hedendaagse aanpassingen en bestaand erfgoed voor deze nieuwe fase in het leven van het Conservatorium.

We hebben dus alle aspecten van het project doorlopen waaronder:

  • de grote concertzaal en de te restaureren polychromie;
  • de huizen in de Wolstraat, met respect voor hun zeer bijzondere typologieën,
  • de nieuwe uitvoeringsruimtes waarvan de akoestiek het belangrijkste aandachtspunt is;
  • de inrichting van de binnentuinen;
  • de nieuwe monumentale trap;
  • en natuurlijk de interacties van het project met de naburige percelen.

Het voorproject is dus goed op weg, in een efficiënte en constructieve samenwerking.  Dit emblematische project verdient een dynamische aanpak en Beliris en zijn partners verheugen zich deel te nemen aan dit hoogwaardige project.

Deze website gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.
Ik ga akkoord
Meer info

Contacteer ons
per telefoon

0800 11 299 9u-16u
Bekijk het
multimodale plan
BELIRIS FOD Mobiliteit en Vervoer Vooruitgangstraat 56 1210 Sint-Joost-ten-Node info.beliris@mobilit.fgov.be icone de transport Noordstation - Rogier

Contacteer ons
via mail

fleche décoration

Vraag 1/6

Erreur

Resultaat :

fleche de décoration