FR NL

Bouw van een brandweerkazerne in Elsene

In het kort

De nieuwe kazerne zal worden opgetrokken naast het oude gebouw aan de Triomflaan, want dit is een uitstekende locatie om het volledige gebied snel te bereiken.

Status van het project

Studie lopende

Betrokken gemeente(n)

Elsene

Studiebureau(s)

ORG - Permanent Modernity

Domein

Gebouwen / woningen

In samenwerking met DBDMH

Beschrijving van het project

Voorpost Delta in Elsene dateert van 1979-1980. De oppervlakte van 800 m2 is ontoereikend en voldoet niet langer aan de behoeften van de brandweerlieden. Een voorbereidend onderzoek heeft al aangetoond dat de mogelijkheden tot uitbreiding zeer beperkt zijn. De garage is te klein en het is moeilijk om deze te vergroten zonder het hele gebouw te moeten slopen. Bovendien moet ze minstens beschiken over een autopomp, een autoladder, een voertuig voor kleine interventies en 2 à 3 ziekenwagens. Het gebouw moet eveneens de uitrustingen voor een ploeg van 16 mensen herbergen.

Gezien de specifieke noden van een brandweerkazerne zal het studiebureau ook de indeling van het gebouw bestuderen om de vertrektijd voor interventies te minimaliseren, aangepaste ruimtes ontwikkelen voor de stockage en het onderhoud van de apparatuur en efficiënte waterinstallaties voorzien, speciale zones ontwerpen voor de decontaminatie na interventie. Verder moet de kazerne werkruimtes, bureaus, vergaderzalen, ateliers, garages maar ook een keuken, slaapzalen, een badkamer en een sport- en fitnessruimte bevatten. De brandweerlieden verrichten immers wachten van 24 uur. Een efficiënte en comfortabele inrichting is dus onontbeerlijk. De inplanting van het gebouw zal de natuurlijke glooiing van het terrein respecteren. 

Deel het project

Een duurzaam project

Het gebouw zal passief of zelfs nul-energiegebouw zijn met, onder andere, hoogrendementsglas, energie- en waterbesparende maatregelen, een groendak, zonnepanelen ...

Ontdek onze duurzame acties

Evolutie van het project

Programma

Programma

In deze fase stelt Beliris in overleg met de projectpartners, eigenaars en beheerders, een behoeftenprogramma op en controleert de technische en budgettaire haalbaarheid van het project.

Studieopdracht

Studieopdracht

Tijdens deze fase publiceert Beliris de overheidsopdracht voor de studies en duidt het ontwerpteam aan die de studies zal uitvoeren die nodig zijn om een project van kwaliteit te realiseren.

Studies

Studies

Tijdens deze fase voert het ontwerpteam, in overleg met Beliris, de voorbereidende studies uit, en ontwerpt een voorontwerp, dat door alle partners moet worden gevalideerd.

Vergunning

Vergunning

Tijdens deze fase stelt het ontwerpteam de dossiers op voor de stedenbouwkundige en/of milieuvergunningen. Beliris dient deze in bij het Brussels Gewest, die deze onderzoekt en de vergunning toekent.

Opdracht van werken

Opdracht van werken

Tijdens deze fase publiceert het projectteam de overheidsopdracht voor werken en duidt de aannemer aan die ze zal uitvoeren.

Werken

Werken

Tijdens deze fase wordt het project dat goedgekeurd werd door de partners uitgevoerd door de aannemer onder toezicht van Beliris en het ontwerpteam die de werken dagelijks opvolgen

Oplevering

Oplevering

Tijdens deze fase keurt de bouwheer het einde van de werken goed, met of zonder opmerkingen. De aannemer voert de laatste werken uit en het project wordt overgedragen aan zijn beheerders en eigenaars. Beliris sluit het dossier af met de definitieve afrekening.

Blijf op de hoogte

BELIRIS FOD Mobiliteit en Vervoer Vooruitgangstraat 56 1210 Sint-Joost-ten-Node

Schrijf je in
op onze nieuwsbrief

fleche de décoration
Deze website gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.
Ik ga akkoord
Meer info

Contacteer ons
per telefoon

0800 11 299 9u-16u
Bekijk het
multimodale plan
BELIRIS FOD Mobiliteit en Vervoer Vooruitgangstraat 56 1210 Sint-Joost-ten-Node icone de transport Noordstation - Rogier

Contacteer ons
via mail

fleche décoration

Vraag 1/6

Erreur

Resultaat :

fleche de décoration