FR NL
FR NL

Bouwvergunning voor brandweerkazerne “Delta” in Elsene

11 maart 2022 -

De stedenbouwkundige vergunning voor de bouw van een nieuwe brandweerkazerne aan de Triomflaan in Elsene is verkregen. De toekomstige kazerne zal groter, efficiënter en duurzamer zijn.

De nieuwe kazerne zal op een steenworp van de bestaande voorpost voor de Dienst voor Brandbestrijding en Dringende Medische Hulp (DBDMH) worden gebouwd, dat niet meer voldeed aan de noden van de brandweerlui.

Het nieuwe gebouw zal 3 keer zo groot zijn, maar liefst 2.700 m2 verspreid over 5 verdiepingen. De levensruimtes en werkplaatsen ontworpen door ORG - Permanent Modernity, zullen meer comfort bieden, een veilige werkomgeving en een efficiëntere werking.

Er zullen speciale ontsmettingszones zijn voor de mensen die terugkeren van een interventie. Er zal ook een oefentoren zijn waar brandweerlui kunnen oefenen op de benadering van een gebouw met verschillende soorten ramen en balkons.

Tot slot wordt het ook een energiezuinig gebouw met zonnepanelen en een warmtepomp. Tot slot zal dit project ook de biodiversiteit op het terrein verbeteren door inheemse planten die weinig verzorging nodig hebben toe te voegen.

De werken zouden eind 2022 van start gaan.

Pierre Menu, officier tweede in bevel, adjunct-directeur-generaal van de Brusselse brandweer: “Wij zijn uiterst tevreden met het gunstige verloop in dit dossier.  Onze mannen en vrouwen zijn ongeduldig om hun wachtdiensten te vervullen in deze kazerne die het juiste evenwicht zal bieden  tussen comfort voor de teams, efficiënt werken en onderhoudsgemak. Het toont ook de ecologische betrokkenheid van Brandweer Brussel. Het gebouw zal beantwoorden aan de eisen voor duurzaam bouwen en zal veel energiezuiniger zijn. Het zal minder energie verbruiken en de onderhoudskosten verminderen.

Deze website gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.
Ik ga akkoord
Meer info

Contacteer ons
per telefoon

0800 11 299 9u-16u
Bekijk het
multimodale plan
BELIRIS FOD Mobiliteit en Vervoer Vooruitgangstraat 56 1210 Sint-Joost-ten-Node icone de transport Noordstation - Rogier

Contacteer ons
via mail

fleche décoration

Vraag 1/6

Erreur

Resultaat :

fleche de décoration