FR NL
FR NL

De bouw van de gemoderniseerde brandweerkazerne Delta begint

In Elsene aan de Triomflaan start de bouw van een ultramoderne kazerne voor de DBDMH ter vervanging van de verouderde VOPO (voorpost van de brandweerdienst) Delta.

De kazerne komt op een perceel aan de Triomflaan en de Roger Lallemandlaan op een boogscheut van de huidige VOPO Delta. Dit proefproject op het gebied van ontsmetting na interventie zal de dienstverlening aan de bevolking en de levenskwaliteit van de brandweerlieden verbeteren.

De bestaande Deltakazerne van de jaren 1970, voldoet niet meer aan de huidige eisen op het gebied van bewoonbaarheid, veiligheid en milieu. Ze is klein en bouwvallig, ongeschikt voor renovatie en kan niet langer een dichtbevolkt gebied bedienen. Ze blijft in gebruik tot de nieuwe kazerne klaar is en wordt nadien gesloopt.

Het nieuwe gebouw zal drie keer zo groot zijn, maar liefst 2.700 m2 verspreid over vijf verdiepingen. Deze extra ruimte is nodig om te beantwoorden aan de nieuwe normen. en ruimte te bieden voor grotere ploegen en een garage voor vijf brandweerwagens en vier ziekenwagens. Ook de gemeenschappelijke leefruimtes worden groter.

De architectuur markeert het als een gebouw ten dienste van de gemeenschap, en het wordt op een coherente manier geïntegreerd in zijn omgeving. Het krijgt dezelfde groene kleur als de naburige universiteitsgebouwen.

 

Deze website gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.
Ik ga akkoord
Meer info

Contacteer ons
per telefoon

0800 11 299 9u-16u
Bekijk het
multimodale plan
BELIRIS FOD Mobiliteit en Vervoer Vooruitgangstraat 56 1210 Sint-Joost-ten-Node info.beliris@mobilit.fgov.be icone de transport Noordstation - Rogier

Contacteer ons
via mail

fleche décoration

Vraag 1/6

Erreur

Resultaat :

fleche de décoration