FR NL

Gevelverlichting in het Jubelpark

Erfgoed in de schijnwerpers

Om ervoor te zorgen dat het Jubelpark zich ook 's nachts van zijn beste kant laat zien, werd het lichtplan voor de zone rond de musea herzien. Het doel bestond erin de bouwkundige kwaliteiten van de gebouwen in de kijker te zetten met behulp van de nodige architecturale verlichting. De erfgoedkundige herwaardering heeft betrekking op de gevels van de gebouwen rond de esplanade, de noordelijke en zuidelijke hal, de halfcirkelvormige zuilengalerij, de Bordiauhal, het Paviljoen van de Oudheid, de Prinses Elisabeth-vleugel en de rotonde alsook de triomfboog van het Jubelpark.

Algemene informatie & documenten

Esthetische en duurzame verlichting

Op basis van zijn ervaring met de verlichting van de Grote Markt, koos Beliris voor een scenografische verlichting die de bestaande constructies eerbiedigt, met onopvallende bevestigingen die subtiel aansluiten op de gevels. De verlichting, die ook ontworpen is met het oog op minder lichtvervuiling en een lager vermogen, kan worden gedempt in functie van de seizoenen en de uren van de dag. Deze architecturale oefening verenigt dus esthetiek, doeltreffendheid en energiebesparing

De werken omvatten:

  • de huidige schijnwerpers, bekabeling en bevestigingen, vervangen door nieuwe toestellen op de gebouwen en op de binnenplaats en de terrassen;
  • voorafgaande controles en aanpassingen op het einde van de werken;
  • afstellen van de elektrische installaties en de installatie van een gecentraliseerd beheersysteem voor zowel de openbare verlichting als voor de andere verlichting.

.Andere projecten in het Jubelpark:

 

Algemene informatie

Status van het project

Afgewerkt

Gemeente(n)

Stad Brussel, Etterbeek

Start werken

lente 2020

Einde werken

zomer 2021

Budget

€ 1.306.000

Studiebureau(s)

Studio d'urbanisme JP Majot, ACTLD, Vitech

Domein

Patrimonium / Cultuur

Aannemer(s)

VSE

In samenwerking met

Regie der Gebouwen

Veiligheidscoördinator

Socora

Evolutie van het project

Programma

In deze fase stelt Beliris in overleg met de projectpartners, eigenaars en beheerders, een behoeftenprogramma op en controleert de technische en budgettaire haalbaarheid van het project.

Opdracht studies

Tijdens deze fase publiceert Beliris de overheidsopdracht voor de studies en duidt het ontwerpteam aan die de studies zal uitvoeren die nodig zijn om een project van kwaliteit te realiseren.

Studies

Tijdens deze fase voert het ontwerpteam, in overleg met Beliris, de voorbereidende studies uit, en ontwerpt een voorontwerp, dat door alle partners moet worden gevalideerd.

Vergunning

Tijdens deze fase stelt het ontwerpteam de dossiers op voor de stedenbouwkundige en/of milieuvergunningen. Beliris dient deze in bij het Brussels Gewest, die deze onderzoekt en de vergunning toekent.

Opdracht van werken

Tijdens deze fase publiceert het projectteam de overheidsopdracht voor werken en duidt de aannemer aan die ze zal uitvoeren.

Werken

Tijdens deze fase wordt het project dat goedgekeurd werd door de partners uitgevoerd door de aannemer onder toezicht van Beliris en het ontwerpteam die de werken dagelijks opvolgen

Oplevering

Tijdens deze fase keurt de bouwheer het einde van de werken goed, met of zonder opmerkingen. De aannemer voert de laatste werken uit en het project wordt overgedragen aan zijn beheerders en eigenaars. Beliris sluit het dossier af met de definitieve afrekening.

Blijf op de hoogte

BELIRIS FOD Mobiliteit en Vervoer Vooruitgangstraat 56 1210 Sint-Joost-ten-Node

Schrijf je in
op onze nieuwsbrief

fleche de décoration
Deze website gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.
Ik ga akkoord
Meer info

Contacteer ons
per telefoon

0800 11 299 9u-16u
Bekijk het
multimodale plan
BELIRIS FOD Mobiliteit en Vervoer Vooruitgangstraat 56 1210 Sint-Joost-ten-Node info.beliris@mobilit.fgov.be icone de transport Noordstation - Rogier

Contacteer ons
via mail

fleche décoration

Vraag 1/6

Erreur

Resultaat :

fleche de décoration