FR NL
FR NL

Nachtelijke afstelling van de gevelverlichting begint met de Triomfboog

13 april 2021 -

Het is aftellen voor het plaatsen van de gevelverlichting voor de musea in het Jubelpark. De verlichting zal zone per zone worden afgewerkt en onderworpen aan een nachtelijke afstelling en in gebruik worden genomen, te beginnen met de Triomfboog. Vervolgens zijn de gevels van de Hallen op het Esplanade aan de beurt, gevolgd door het paviljoen van de Oudheid, daarna het museum voor Kunst en Geschiedenis, en eindigend in juli met de Bordiauhal.

De voorbereidende tests van afgelopen zomer bevestigden de keuze van de armatuurtypes en specificeerden elke positie en oriëntatie. Sindsdien zijn de elementen besteld voor alle gebouwen op de centrale site met het oog op hun plaatsing fase per fase.

Tijdens de nachtelijke afstellingen zal de plaatsing van elk element en de theoretische oriëntatie gecontroleerd worden, zodat ze beantwoorden aan het gewenste verlichtingseffect.

Concreet betekent dit dat de verschillende actoren van het project het geheel op afstand volgen en correctie-instructies geven aan de technici die de projector(en) handmatig in de juiste richting zetten.

Eens alle zones zijn afgesteld, volgt nog een nachtelijke test van het hele systeem, waarbij de verschillende scenario’s worden afgesteld en geprogrammeerd. De beheerder, de Regie der Gebouwen, krijgt vervolgens een opleiding over het gebruik van de verlichting.

Deze website gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.
Ik ga akkoord
Meer info

Contacteer ons
per telefoon

0800 11 299 9u-16u
Bekijk het
multimodale plan
BELIRIS FOD Mobiliteit en Vervoer Vooruitgangstraat 56 1210 Sint-Joost-ten-Node icone de transport Noordstation - Rogier

Contacteer ons
via mail

fleche décoration

Vraag 1/6

Erreur

Resultaat :

fleche de décoration