FR NL

Het vernieuwd Joods museum van België

In het kort

Het gebouw in de Miniemenstraat zal worden geherstructureerd opdat het beter zou beantwoorden aan de noden van het Joods museum.

Status van het project

Studie lopende

Betrokken gemeente(n)

Stad Brussel

Studiebureau(s)

Tab architects - Barozzi Veiga

Domein

Patrimonium / Cultuur

In samenwerking met Joods Museum van België

Er beantwoordt geen document aan uw zoekopdracht.

Een ander document nodig? Contacteer ons

Beschrijving van het project

Het gebouw uit 1901 bezit niet de kwaliteiten die noodzakelijk zijn voor de rol als museum: de ruimtes zijn te klein, de circulatie verloopt moeilijk, vooral voor mindervaliden, en het gebouw beantwoordt niet aan de normen inzake behoud van documentatie en erfgoed, waaronder kunstwerken, de brandbeveiliging is niet optimaal, de vloeren zijn vervormd en de museografie moet worden aangepast. Bovendien heeft het Miniemengebouw geen enkele overdekte verbinding met het NEC-gebouw aan de achterzijde.

Het Joods museum zal gereorganiseerd worden over zes verdiepingen i.p.v. vijf, zonder de hoogte van het gebouw te veranderen. Naast de ruimtes die gewijd zijn aan de permanente en de tijdelijke tentoonstellingen zal het gebouw beschikken over een beveiligde onthaalruimte, een ticket office, een museumshop, een cafetaria met keuken, een polyvalente ruimte voor minimum 150 personen, een pedagogische ruimte en een documentatiecentrum. Tot slot zal er ook een kunstwerk geïntegreerd worden in het gebouw.

Dit project wordt uitgevoerd in samenwerking met het Joods museum en de Brusselse bouwmeester.

Deel het project

Evolutie van het project

Programma

Programma

In deze fase stelt Beliris in overleg met de projectpartners, eigenaars en beheerders, een behoeftenprogramma op en controleert de technische en budgettaire haalbaarheid van het project.

Studieopdracht

Studieopdracht

Tijdens deze fase publiceert Beliris de overheidsopdracht voor de studies en duidt het ontwerpteam aan die de studies zal uitvoeren die nodig zijn om een project van kwaliteit te realiseren.

Studies

Studies

Tijdens deze fase voert het ontwerpteam, in overleg met Beliris, de voorbereidende studies uit, en ontwerpt een voorontwerp, dat door alle partners moet worden gevalideerd.

Vergunning

Vergunning

Tijdens deze fase stelt het ontwerpteam de dossiers op voor de stedenbouwkundige en/of milieuvergunningen. Beliris dient deze in bij het Brussels Gewest, die deze onderzoekt en de vergunning toekent.

Opdracht van werken

Opdracht van werken

Tijdens deze fase publiceert het projectteam de overheidsopdracht voor werken en duidt de aannemer aan die ze zal uitvoeren.

Werken

Werken

Tijdens deze fase wordt het project dat goedgekeurd werd door de partners uitgevoerd door de aannemer onder toezicht van Beliris en het ontwerpteam die de werken dagelijks opvolgen

Oplevering

Oplevering

Tijdens deze fase keurt de bouwheer het einde van de werken goed, met of zonder opmerkingen. De aannemer voert de laatste werken uit en het project wordt overgedragen aan zijn beheerders en eigenaars. Beliris sluit het dossier af met de definitieve afrekening.

Blijf op de hoogte

BELIRIS FOD Mobiliteit en Vervoer Vooruitgangstraat 56 1210 Sint-Joost-ten-Node

Schrijf je in
op onze nieuwsbrief

fleche de décoration
Deze website gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.
Ik ga akkoord
Meer info

Contacteer ons
per telefoon

0800 11 299 9u-16u
Bekijk het
multimodale plan
BELIRIS FOD Mobiliteit en Vervoer Vooruitgangstraat 56 1210 Sint-Joost-ten-Node icone de transport Noordstation - Rogier

Contacteer ons
via mail

fleche décoration

Vraag 1/6

Erreur

Resultaat :

fleche de décoration