FR NL
FR NL

Vergunning verkregen voor het Joods Museum

19 juli 2023 -

Op 10 juli 2023 werd de stedenbouwkundige vergunning verkregen voor de afbraak en reconstructie van het Joods museum van België. Dit is noodzakelijk voor de goede werking als museum en om te voldoen aan de vereisten inzake brandveiligheid.

De nieuwe indeling zal efficiënter zijn en verbetert de toegankelijkheid voor personen met beperkte mobiliteit. Door een gang direct achter de voorgevel in te richten, genieten bezoekers van een zicht op Brussel terwijl de kunstwerken beschermd zijn in een soort black box met de ideale klimaatregeling voor de bewaring van dit erfgoed.

Dankzij deze herindeling zal de voorgevel niet langer een ‘blinde’ gevel zijn, en zullen de ramen op de gelijkvloers dienst doen als vitrines en het museum opentrekken naar de buurt.

De klassieke gevel blijft behouden, de zolderverdieping wordt vervangen door een belvedère. Hierdoor ontstaat een interessante mix van historische en hedendaagse architectuur die de evolutie van het gebouw weergeeft.

Er wordt een extra kelderverdieping toegevoegd met speciale klimaatregeling voor tijdelijke tentoonstellingen. Verder komt er een beveiligde onthaalruimte, een ticket office, een museumshop, een cafetaria met keuken, een polyvalente ruimte voor minimum 150 personen, een pedagogische ruimte en een documentatiecentrum.

De nodige maatregelen worden genomen om de impact van de werken op het milieu te minimaliseren en er zal materiaal worden hergebruikt waar mogelijk.

Het ontwerp en studies werden uitgevoerd door Tab architects - Barozzi Veiga.

Bekijk de vergunning >>

Bekijk de presentatie van het project >>

 

 

Deze website gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.
Ik ga akkoord
Meer info

Contacteer ons
per telefoon

0800 11 299 9u-16u
Bekijk het
multimodale plan
BELIRIS FOD Mobiliteit en Vervoer Vooruitgangstraat 56 1210 Sint-Joost-ten-Node info.beliris@mobilit.fgov.be icone de transport Noordstation - Rogier

Contacteer ons
via mail

fleche décoration

Vraag 1/6

Erreur

Resultaat :

fleche de décoration