FR NL
FR NL

Vergunningsaanvraag ingediend voor het Joods Museum van België

13 oktober 2022 -

De stedenbouwkundige vergunning voor het Joods Museum van België werd aangevraagd bij het Brussels Gewest. Een dergelijke aanvraag verloopt in 4 stappen:

  1. De bouwheer, in dit geval Beliris, stelt een aanvraagdossier op en dient het in.
  2. Het Brussels Gewest controleert de volledigheid van het dossier.
  3. Het Brussels Gewest analyseert de aanvraag, met inbegrip van de adviezen van verschillende administraties zoals hulpdiensten, Koninklijke Commissie voor Monumenten en Landschappen, … en het openbaar onderzoek georganiseerd door de Gemeente.
  4. De Overlegcommissie houdt een openbare vergadering over het dossier en beslist nadien om de vergunning (al dan niet met voorwaarden) toe te kennen of te weigeren.

Het opzet van architectenbureaus Barozzi Veiga, Tab architects en Barbara Van der Wee was om het museum een sterke identiteit te geven en opnieuw verbinding te creëren met de stad. Door aan de voorgevel een galerij in te richten kan de verbinding met de buitenwereld worden behouden terwijl daarachter een zogenaamde black box de ideale omstandigheden voorziet voor de expositieruimtes op vlak van licht, vochtigheid, temperatuur, enz.

Ontdek het project in deze presentatie.

Deze website gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.
Ik ga akkoord
Meer info

Contacteer ons
per telefoon

0800 11 299 9u-16u
Bekijk het
multimodale plan
BELIRIS FOD Mobiliteit en Vervoer Vooruitgangstraat 56 1210 Sint-Joost-ten-Node icone de transport Noordstation - Rogier

Contacteer ons
via mail

fleche décoration

Vraag 1/6

Erreur

Resultaat :

fleche de décoration