Deze website maakt gebruik van cookies. Bedankt om de analytische cookies (Google Analytics) te accepteren.
OK

Park van Vorst

Voor het eerst in 70 jaar krijgt het geklasseerde Park van Vorst een welverdiende renovatie.

De renovatie heeft vooral betrekking op waterbeheer. Bij zware regen stroomt het water momenteel door het park tot op het rondpunt, de paden ondertussen uitslijtend. Een stormbekken met infiltratievoorzieningen zou dit probleem moeten oplossen. Het water blijft zo in het park en de paden worden niet meer geërodeerd. Verder wordt er een centraal overstromingsgebied voorzien waar tientallen m³ regenwater beetje bij beetje kan infiltreren.

De chalet zal worden omgebouwd tot een woning voor de conciërge en een horecazaak. Het oude gebouw van de tuiniers zal worden afgebroken en gereconstrueerd met een intensief groendak. Verder voorziet het project ook de herinrichting van de paden, zowel in als om het park, de beplanting, een groen amfitheater, de luifels, de verlichting, een speelplein en het meubilair.

Foto's

  • ©Beliris
  • ©Beliris
  • ©Beliris
  • ©Beliris
View more

In 't kort

Studie lopende

Gemeente(s):

Vorst

Type:

Groene ruimtes

Bedrag incl. btw:

5.500.000

Studiebureau(s):

Sweco, Coster & Vanden Eynde Architectes

Location