FR NL
FR NL

Bomen, paden en waterbeheer

22 september 2022 -

De restauratie van het park van Vorst vordert gestaag. Het was wachten op het einde van het broedseizoen, dat in april begon, om de bomen te kappen. Aangezien er de voorbije decennia geen groot onderhoud of renovatiewerken hebben plaatsgevonden, bevinden er zich heel wat zeer oude en zieke bomen in het park, evenals wildgroei van onder andere invasieve soorten. Voor de restauratie van het park wordt er gestreefd om de kap van bomen zo veel mogelijk te vermijden.

In oktober zullen de gemarkeerde bomen gekapt worden. Het gaat hierbij vooral om zieke bomen. In de loop van het project zullen zo’n 150 nieuwe bomen worden geplant, waarbij de keuze van de soort zowel rekening houdt met de historiek van het park als met de biodiversiteit van de beplanting.

Inmiddels is het eerste infiltratiebekken geplaatst in het onderste deel van het park, nabij het Rochefortplein, en is de vervanging van de riolering begonnen voor de paden van fase 1. De overstromingsproblemen in uw gemeente behoren binnenkort tot het verleden. Door problemen met de levering liep de uitvoering van fase 1 een lichte vertraging op. Fase twee zou in november van start gaan.

Deze website gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.
Ik ga akkoord
Meer info

Contacteer ons
per telefoon

0800 11 299 9u-16u
Bekijk het
multimodale plan
BELIRIS FOD Mobiliteit en Vervoer Vooruitgangstraat 56 1210 Sint-Joost-ten-Node icone de transport Noordstation - Rogier

Contacteer ons
via mail

fleche décoration

Vraag 1/6

Erreur

Resultaat :

fleche de décoration