FR NL
FR NL

Restauratie van het park van Vorst begint

23 februari 2022 -

Nadat vorig jaar de werken zijn gestart voor de Chalet, de luifels en het tuiniersgebouw, start binnenkort ook de restauratie van het park zelf: de grasperken en borders, de paden en het waterbeheer, het speelplein en de heuvel. 

Doordat het om een geklasseerd park gaat, moet er voor de start van de werken een speciale werfvergunning aangevraagd worden. Eens deze verkregen is, zal er gestart worden met de heraanleg van de paden en verbetering van het waterbeheer in het park. Er zal zone per zone gewerkt worden, zodat de rest van het park toegankelijk blijft.

Aangezien er de voorbije decennia geen groot onderhoud of renovatiewerken hebben plaatsgevonden, bevinden er zich heel wat zeer oude en zieke bomen in het park, evenals wildgroei van onder andere invasieve soorten. Hierbij werd er gestreefd om de kap van bomen zo veel mogelijk te vermijden.

Ter referentie, het park telt meer dan 800 bomen. In de loop van het project zullen zo’n 150 nieuwe bomen worden geplant, waarbij de keuze van de soort zowel rekening houdt met de historiek van het park als met de biodiversiteit van de beplanting.

De bomen zullen worden gekapt na het broedseizoen van de vogels dat start in april.

Deze werken verlopen in nauwe samenwerking met de gemeente Vorst.

Ontdek meer over het project in de brochure of in de presentatie van de infosessie van vorig jaar.

Deze website gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.
Ik ga akkoord
Meer info

Contacteer ons
per telefoon

0800 11 299 9u-16u
Bekijk het
multimodale plan
BELIRIS FOD Mobiliteit en Vervoer Vooruitgangstraat 56 1210 Sint-Joost-ten-Node info.beliris@mobilit.fgov.be icone de transport Noordstation - Rogier

Contacteer ons
via mail

fleche décoration

Vraag 1/6

Erreur

Resultaat :

fleche de décoration