FR NL
FR NL

Een toer van de werven in het park van Vorst

24 augustus 2022 -
  1. Chalet en luifels

De chalet bevindt zich in de fase van de afwerking. De buitenzijde onderging al een volledige metamorfose: de stenen werden gereinigd, het dak werd vernieuwd, de ramen vervangen en het houtwerk werd geverfd in crème en donkergroen. Hiermee keert de chalet terug naar hoe het er oorspronkelijk uitzag, toen het werd gebouwd in 1950 door architect Delvaux.

Ook binnen wordt gestreefd om waar mogelijk bepaalde historische elementen te herstellen, zoals de kleur van de verf, of materialen te recupereren zoals de tegels in de toiletten. Buiten zal er nog een terras worden aangelegd in blauwe steen.

Ook de drie luifels rond de chalet werden in ere hersteld. Eind dit jaar zou dit deel van de werken klaar zijn.

  1. Tuiniersgebouw

Het oude tuiniersgebouw aan de Maria Henriettelaan is verdwenen. Het moest plaats maken voor een nieuw energiezuinig gebouw met groendak met alle nodige ruimte en comfort voor de tuinmannen van het park. Het gebouw zou klaar moeten zijn tegen eind 2023.

  1. Park van Vorst

In de eerste zone, het grote grasperk aan het Rochefortplein, werd een infiltratieput geïnstalleerd en worden de paden heraangelegd in erosiebestendige halfverharding. De rest van het park blijft ondertussen wel open voor het publiek. 

Om het waterbeheer in het park te verbeteren zal nog op verschillende andere locaties infiltratiebuizen en -zones worden ingericht om het regenwater zoveel mogelijk in het park te houden. Om de erosie van de paden in de toekomst te vermijden zullen de paden met een te sterke helling of die bereden moeten worden, worden aangelegd met zandkleurige beton met dezelfde natuurlijke uitstraling als de halfverharding.

Er zal zone per zone gewerkt worden, zodat de rest van het park toegankelijk blijft.

Deze website gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.
Ik ga akkoord
Meer info

Contacteer ons
per telefoon

0800 11 299 9u-16u
Bekijk het
multimodale plan
BELIRIS FOD Mobiliteit en Vervoer Vooruitgangstraat 56 1210 Sint-Joost-ten-Node info.beliris@mobilit.fgov.be icone de transport Noordstation - Rogier

Contacteer ons
via mail

fleche décoration

Vraag 1/6

Erreur

Resultaat :

fleche de décoration