FR NL

Uitbreiding van het Hortamuseum

In het kort

Het Hortamuseum werd uitgebreid met als doel het onthaal en de werking van het museum te optimaliseren en een betere omgeving te creëren voor de bewaring en de raadpleging van Horta's archieven.

Status van het project

Afgewerkt

Betrokken gemeente(n)

Sint-Gillis

Start werken

zomer 2014

Einde werken

zomer 2016

Budget

2.150.000 €

Studiebureau(s)

Ozon architecture, JZH (stabilité), Sophia Engineering SA (techniques spéciales et conseiller PEB)

Domein

Patrimonium / Cultuur

Aannemer(s)

Brudex

Er beantwoordt geen document aan uw zoekopdracht.

Een ander document nodig? Contacteer ons

Beschrijving van het project

Beliris realiseerde, in samenwerking met de gemeente Sint-Gillis, uitbreidingswerken van het Hortamuseum door het Hilst-huis ernaast aan te pakken. Dit huis werd gebouwd in 1900 door architect Jules Brunfaut. De financiering van de werken en studies, namelijk 2.150.000 €, wordt ten laste genomen door Beliris die eveneens de aankoop van het Hilst-Huis door de gemeente voor een bedrag van 1.250.000 € financiert.

Het herbestemmingsproject trok de hedendaagse kaart, maar gaat daarbij uit van de troeven van het bestaande gebouw, dat in 1900 werd gebouwd door de architect Jules Brunfaut. Zo staat, geheel in de geest van Victor Horta, de waardering van de materialen centraal. Nu de werken gedaan zijn, zullen het onthaal en de administratie van het Museum verhuizen naar het Hilst-huis, zodat het tekenaarsatelier, de diensttrap, de kamers van het personeel en de keuken kunnen worden opengesteld voor het publiek. Er zal dus een nieuw museumparcours aangelegd worden. Verder bevat de uitbreiding een tentoonstellingszaal, een goed geventileerde archiefruimte en een onderzoekscentrum met ruim 7.000 boeken over artnouveau.

Deel het project

Blijf op de hoogte

BELIRIS FOD Mobiliteit en Vervoer Vooruitgangstraat 56 1210 Sint-Joost-ten-Node

Schrijf je in
op onze nieuwsbrief

fleche de décoration
Deze website gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.
Ik ga akkoord
Meer info

Contacteer ons
per telefoon

0800 11 299 9u-16u
Bekijk het
multimodale plan
BELIRIS FOD Mobiliteit en Vervoer Vooruitgangstraat 56 1210 Sint-Joost-ten-Node icone de transport Noordstation - Rogier

Contacteer ons
via mail

fleche décoration

Vraag 1/6

Erreur

Resultaat :

fleche de décoration