FR NL
FR NL

De uitbreiding van het Hortamuseum is klaar!

15 september 2016 -

Binnenkort geen ellenlange wachtrijen meer voor de deur van het Hortamuseum. Nieuwe tijdelijke tentoonstellingen. Historische kamers die voor het eerst worden opengesteld voor het publiek. En een beter beschermd archief. Dat zijn de voordelen waar het Hortamuseum van zal profiteren nu de nieuwe uitbreiding klaar is.

Om het onthaal en de werking van het museum te optimaliseren en een betere omgeving te creëren voor de bewaring en de raadpleging van Horta’s archieven, renoveerde Beliris, het federale team voor Brussel, het zogenaamde Hilst-huis, het huis naast het Hortamuseum.

Het herbestemmingsproject trok de hedendaagse kaart, maar gaat daarbij uit van de troeven van het bestaande gebouw, dat in 1900 werd gebouwd door de architect Jules Brunfaut. Zo staat, geheel in de geest van Victor Horta, de waardering van de materialen centraal.

Nu de werken gedaan zijn, zullen het onthaal en de administratie van het Museum verhuizen naar het Hilst-huis, zodat het tekenaarsatelier, de diensttrap, de kamers van het personeel en de keuken kunnen worden opengesteld voor het publiek. Er zal dus een nieuw museumparcours aangelegd worden. 

Verder bevat de uitbreiding een tentoonstellingszaal, een goed geventileerde archiefruimte en een onderzoekscentrum met ruim 7.000 boeken over artnouveau, waardoor het museum zijn werking kan verbeteren.

De komende weken onderneemt het museum de verhuis van de bibliotheek en archieven, en de opstelling van de tentoonstellingen. Op 21 oktober gaat de uitbreiding open voor het publiek.

Beliris investeerde 2.150.000 € in de reconversie van het Hilst-huis en nog eens 1.250.000 € voor de aankoop van het gebouw, dat nu eigendom is van de gemeente Sint-Gillis.

Het Hortamuseum, gevestigd in de privéwoning en atelier van architect Victor Horta, is een internationale instelling die is opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Deze gebouwen zijn kenmerkend voor de art nouveau op zijn hoogtepunt.

 

FOTO’S EN INFO HIER. 

Deze website gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.
Ik ga akkoord
Meer info

Contacteer ons
per telefoon

0800 11 299 9u-16u
Bekijk het
multimodale plan
BELIRIS FOD Mobiliteit en Vervoer Vooruitgangstraat 56 1210 Sint-Joost-ten-Node icone de transport Noordstation - Rogier

Contacteer ons
via mail

fleche décoration

Vraag 1/6

Erreur

Resultaat :

fleche de décoration