FR NL
FR NL

Geen lange wachtrijen meer voor de deur van het Victor Hortamuseum!

5 augustus 2014 -

Beliris begint op 5 augustus met de uitbreidingswerken van het Hortamuseum door het Hilst-huis ernaast aan te pakken. Dit huis werd gebouwd in 1900 door architect Jules Brunfaut.

Het Hortamuseum is in samenwerking met Beliris en met de Gemeente Sint-Gillis begonnen met een uitbreiding. Bedoeling is het onthaal en de werking van het museum te optimaliseren en een betere omgeving te creëren voor de bewaring en de raadpleging van Horta’s archieven. De financiering van de werken, namelijk 2.150.000 €, wordt ten laste genomen door Beliris, het Samenwerkingsakkoord tussen de Federale Staat en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, die eveneens de aankoop van het Hilst-Huis door de gemeente voor een bedrag van 1.250.000 € financiert.

Het herbestemmingsproject trekt een hedendaagse kaart maar gaat daarbij uit van de troeven van het bestaande gebouw. Zo staat, geheel in de geest van Victor Horta, de waardering van de materialen centraal.

Het Hortamuseum, gevestigd in het privéhuis en atelier van architect Victor Horta, is een internationale instelling die is opgenomen op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. Deze gebouwen zijn kenmerkend voor de art nouveau op zijn hoogtepunt. Momenteel bestaat het Hortamuseum uit twee delen: het Horta-huis en het atelier op de gelijkvloerse verdieping met het onthaal.

Na de werkzaamheden zullen het onthaal en de administratie van het Museum in het Hilst-huis worden ondergebracht. Het tekenaarsatelier en andere dienstlokalen die op die manier vrijkomen, kunnen dan worden gerestaureerd en opengesteld voor het publiek. Er zal dus een nieuw museumparcours aangelegd worden.

Het einde van de werken is voorzien voor lente 2016.

Deze website gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.
Ik ga akkoord
Meer info

Contacteer ons
per telefoon

0800 11 299 9u-16u
Bekijk het
multimodale plan
BELIRIS FOD Mobiliteit en Vervoer Vooruitgangstraat 56 1210 Sint-Joost-ten-Node icone de transport Noordstation - Rogier

Contacteer ons
via mail

fleche décoration

Vraag 1/6

Erreur

Resultaat :

fleche de décoration