FR NL

Bouw van de Suzan Danielbrug

In het kort

Het project van de Suzan Danielbrug bestaat uit de constructie van een nieuwe brug over het Kanaal Brussel-Schelde in het verlengde van de Simon Bolivarlaan richting de Picardstraat.

Status van het project

In uitvoering

Betrokken gemeente(n)

Stad Brussel

Start werken

herfst 2019

Einde werken

zomer 2022

Budget

€6.750.000

Studiebureau(s)

Greisch

Domein

Mobiliteit

Aannemer(s)

Jan De Nul - Aelterman

Kwaliteitscontrole

Socotec

Veiligheidscoördinator

Bopro

Een noodgeval op de werf?
Een ander document nodig? Contacteer ons

Beschrijving van het project

Ter hoogte van Tour & Taxis een nieuwe brug is in aanbouw. in het verlengde van de Picardstraat. Deze brug zal de Havenlaan verbinden met de Willebroekkaai en is uitsluitend toegankelijk voor voetgangers, fietsers en openbaar vervoer. Dit project is erg belangrijk voor de verdere ontwikkeling van de site Tour & Taxis en de recreatieve zone van de Haven van Brussel. Er werd zowel aandacht besteed aan het comfort en de veiligheid van de actieve weggebruikers, als aan het openbaar vervoer.

De brug zal van het type "Bow String" zijn en wordt, met het oog op de veiligheid van de gebruikers, opgesplitst in twee delen: een 6 meter brede fiets- en voetgangerszone, volledig afgescheiden van de rijweg voor het openbaar vervoer.  De lengte van de brug zal 60 meter zijn.

Dankzij de brug zullen actieve weggebruikers de kanaalzone makkelijker kunnen bereiken. Hij zorgt voor een directe verbinding tussen het Noordstation en de site van Tour & Taxis, waardoor de verschillende havenbedrijven beter bereikbaar worden.


Volg live de voortgang van het werk

Deel het project

Ontdek live de evolutie van het project

Evolutie van het project

Programma

Programma

In deze fase stelt Beliris in overleg met de projectpartners, eigenaars en beheerders, een behoeftenprogramma op en controleert de technische en budgettaire haalbaarheid van het project.

Studieopdracht

Studieopdracht

Tijdens deze fase publiceert Beliris de overheidsopdracht voor de studies en duidt het ontwerpteam aan die de studies zal uitvoeren die nodig zijn om een project van kwaliteit te realiseren.

Studies

Studies

Tijdens deze fase voert het ontwerpteam, in overleg met Beliris, de voorbereidende studies uit, en ontwerpt een voorontwerp, dat door alle partners moet worden gevalideerd.

Vergunning

Vergunning

Tijdens deze fase stelt het ontwerpteam de dossiers op voor de stedenbouwkundige en/of milieuvergunningen. Beliris dient deze in bij het Brussels Gewest, die deze onderzoekt en de vergunning toekent.

Opdracht van werken

Opdracht van werken

Tijdens deze fase publiceert het projectteam de overheidsopdracht voor werken en duidt de aannemer aan die ze zal uitvoeren.

Werken

Werken

Tijdens deze fase wordt het project dat goedgekeurd werd door de partners uitgevoerd door de aannemer onder toezicht van Beliris en het ontwerpteam die de werken dagelijks opvolgen

Oplevering

Oplevering

Tijdens deze fase keurt de bouwheer het einde van de werken goed, met of zonder opmerkingen. De aannemer voert de laatste werken uit en het project wordt overgedragen aan zijn beheerders en eigenaars. Beliris sluit het dossier af met de definitieve afrekening.

Blijf op de hoogte

BELIRIS FOD Mobiliteit en Vervoer Vooruitgangstraat 56 1210 Sint-Joost-ten-Node

Schrijf je in
op onze nieuwsbrief

fleche de décoration
Deze website gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.
Ik ga akkoord
Meer info

Contacteer ons
per telefoon

0800 11 299 9u-16u
Bekijk het
multimodale plan
BELIRIS FOD Mobiliteit en Vervoer Vooruitgangstraat 56 1210 Sint-Joost-ten-Node icone de transport Noordstation - Rogier

Contacteer ons
via mail

fleche décoration

Vraag 1/6

Erreur

Resultaat :

fleche de décoration