FR NL
FR NL

De Suzan Danielbrug werd met veel fanfare ingehuldigd en geopend voor het publiek

7 oktober 2022 -

Beliris heeft op 4 oktober in een feestelijke en gezellige sfeer de Suzan Danielbrug ingehuldigd.

De Brusselaars kwamen in grote getalen bijeen om voor het eerst de brug over te steken onder begeleiding van een fanfare, in aanwezigheid van de projectpartners en politieke vertegenwoordigers.
Fietsers, voetgangers en gebruikers van het openbaar vervoer kunnen nu een kortere en aangenamere route nemen over het Brusselse kanaal, die de Simon Bolivarlaan verbindt met de Havenlaan en de Picardstraat.
Deze brug is een belangrijke technische verwezenlijking en bevordert de zachte mobiliteit in een zich snel ontwikkelend gebied.

De 200 meter lange brug is opgebouwd uit vier delen: een hoofdoverspanning van 60 meter over het kanaal geflankeerd door twee kortere overspanningen van 30 meter over de kades en een helling van 80 meter tussen twee woongebouwen die de verbinding maakt met de Simon Bolivarlaan. Het bestaat uit twee verkeerszones: een 7 meter brede asfaltstrook voor het openbaar vervoer en een 6 meter brede voetgangers- en fietserszone met een houten bekleding. Vanaf 5 oktober zullen twee MIVB-buslijnen de brug oversteken om het Noordstation te bereiken: bus 14 vanuit Jette en bus 20 vanuit Sint-Agatha-Berchem. In de komende jaren zal ook een nieuwe tramlijn, die momenteel door de MIVB wordt bestudeerd, van de brug gebruik maken.

Een brug made in Belgium

De 1200 ton wegende staalconstructies werden vervaardigd in een gespecialiseerd atelier in Gent en vervolgens per binnenschip vervoerd. De staalconstructie van het voetgangersgedeelte werd gebouwd in een atelier in de buurt van Kortrijk.

Een brug slaan

Door de twee zijden van het kanaal opnieuw met elkaar te verbinden, vergemakkelijkt de brug ontmoetingen en brengt ze een nieuwe dynamiek tussen de Noordwijk en Tour & Taxis. Brusselaars en pendelaars verplaatsen zich nu makkelijker tussen deze twee belangrijke polen van de stad en zullen binnenkort kunnen genieten van het toekomstige park Allée du Kaai op de Beco- en Materialenkaai, waarvan de werken onlangs zijn begonnen.

De naam Suzan Daniel, die gekozen werd door de Brusselaars, is een eerbetoon aan een emblematische figuur van de Belgische LGBTI+ gemeenschap en staat ook symbool voor het belang van bruggen bouwen tussen verschillende gemeenschappen.

Fanfare over het kanaal

Deze dinsdagnamiddag werd de brug met de nodige toeters en bellen in gebruik genomen. Op de tonen van een fanfare staken buurtbewoners de brug voor de eerste keer over, samen met de partners van het project en de ministers.

Deze website gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.
Ik ga akkoord
Meer info

Contacteer ons
per telefoon

0800 11 299 9u-16u
Bekijk het
multimodale plan
BELIRIS FOD Mobiliteit en Vervoer Vooruitgangstraat 56 1210 Sint-Joost-ten-Node icone de transport Noordstation - Rogier

Contacteer ons
via mail

fleche décoration

Vraag 1/6

Erreur

Resultaat :

fleche de décoration