FR NL
FR NL

Suzan Danielbrug: metalen structuren geleverd

13 augustus 2020 -

De metalen bogen en pijlers die het wegdek van de brug zullen ondersteunen werden per boot van het gespecialiseerde atelier Aelterman nabij Gent naar Brussel gevoerd. Vandaag worden de 6 elementen gelost.

De bogen worden minutieus naast de onderste helft van het centrale brugdek gehesen, dat al klaar ligt op de Materialenkaai. Dit is millimeterwerk per kraan. Eens op hun plaats, kan de rest van het brugdek worden gegoten. Deze bogen dienen ter ondersteuning van het 60 meter lange centrale brugdek dat over het kanaal komt.

De metalen pijlers komen op de sokkels en diepe funderingen, bestaande uit tientallen palen, die het afgelopen jaar op de Aken- en Materiaalkaai werden gebouwd door Jan De Nul.

De 30 meter lange aanbruggen, het deel van de brug boven de twee kaaien, zullen ter plaatse worden gegoten. De toegangshelling van 80 meter voor de brug is reeds een aantal maanden klaar.

Over zo’n 6 maand zal het centrale brugdek in één stuk op zijn plek boven het kanaal worden gehesen. Daarna worden de verschillende onderdelen met elkaar verbonden en wordt de brug afgewerkt: asfaltering van de zone voor openbaar vervoer, een houten bekleding voor het voetgangers- en fietsgedeelte, de relingen en de verlichting.

Deze website gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.
Ik ga akkoord
Meer info

Contacteer ons
per telefoon

0800 11 299 9u-16u
Bekijk het
multimodale plan
BELIRIS FOD Mobiliteit en Vervoer Vooruitgangstraat 56 1210 Sint-Joost-ten-Node icone de transport Noordstation - Rogier

Contacteer ons
via mail

fleche décoration

Vraag 1/6

Erreur

Resultaat :

fleche de décoration