FR NL

Een groene publieke ruimte voor Kanaal-Zuid

In het kort

De openbare ruimte in de huizenblok Albert in Anderlecht zal worden omgevormd tot een park. In het kader van het duurzame wijkcontract Kanaal-Zuid, zal het gebied gelegen tussen de Bergensesteenweg, de Transvaal-, Carpentier-, Grondel- en Chomé-Wynsstraat een make-over krijgen. Momenteel is de openbare ruimte er niet ingericht en de bomen en grasperken kunnen de nodige zorg gebruiken.

Status van het project

Studie lopende

Betrokken gemeente(n)

Anderlecht

Budget

€ 173.000 (études - studies)

Studiebureau(s)

Dessin & Construction - AAC Architecture, Ann Voets, CSD ingénieurs

Domein

Openbare ruimtes

In samenwerking met gemeente Anderlecht

Er beantwoordt geen document aan uw zoekopdracht.

Een ander document nodig? Contacteer ons

Beschrijving van het project

De ruimte zal een park worden met veel groen en diverse ontmoetings- en ontspanningsruimtes: speelzones, een sportterrein, picknicktafels… Een wandel- en fietspad van minstens 4,5m breed zal de woningen en appartementen, de school en crèche, de sportterreinen en collectieve moestuin met elkaar verbinden. Hierop sluiten secundaire paden aan. Het autoverkeer wordt ingedijkt aan de rand van de huizenblok. Twee wegen voor gedeeld gebruik verlenen toegang tot de bewonersparkings van de appartementsgebouwen.

Aangezien de bodem in het verleden door industrie werd vervuild, zal deze worden gesaneerd, vnl. door de aanvoer van verse grond. Hierdoor ontstaat een nieuw landschap met lichte hoogteverschillen tussen paden en groene zones.

De omgeving en de omheining rond het Gedenkteken van de Joodse Martelaren wordt heringericht om het te integreren in het park. Het zal zichtbaar zijn en volledig tot zijn recht komen.

Meer info over het duurzame wijkcontract Kanaal-Zuid >>

Deel het project

Evolutie van het project

Programma

Programma

In deze fase stelt Beliris in overleg met de projectpartners, eigenaars en beheerders, een behoeftenprogramma op en controleert de technische en budgettaire haalbaarheid van het project.

Studieopdracht

Studieopdracht

Tijdens deze fase publiceert Beliris de overheidsopdracht voor de studies en duidt het ontwerpteam aan die de studies zal uitvoeren die nodig zijn om een project van kwaliteit te realiseren.

Studies

Studies

Tijdens deze fase voert het ontwerpteam, in overleg met Beliris, de voorbereidende studies uit, en ontwerpt een voorontwerp, dat door alle partners moet worden gevalideerd.

Vergunning

Vergunning

Tijdens deze fase stelt het ontwerpteam de dossiers op voor de stedenbouwkundige en/of milieuvergunningen. Beliris dient deze in bij het Brussels Gewest, die deze onderzoekt en de vergunning toekent.

Opdracht van werken

Opdracht van werken

Tijdens deze fase publiceert het projectteam de overheidsopdracht voor werken en duidt de aannemer aan die ze zal uitvoeren.

Werken

Werken

Tijdens deze fase wordt het project dat goedgekeurd werd door de partners uitgevoerd door de aannemer onder toezicht van Beliris en het ontwerpteam die de werken dagelijks opvolgen

Oplevering

Oplevering

Tijdens deze fase keurt de bouwheer het einde van de werken goed, met of zonder opmerkingen. De aannemer voert de laatste werken uit en het project wordt overgedragen aan zijn beheerders en eigenaars. Beliris sluit het dossier af met de definitieve afrekening.

Blijf op de hoogte

BELIRIS FOD Mobiliteit en Vervoer Vooruitgangstraat 56 1210 Sint-Joost-ten-Node

Schrijf je in
op onze nieuwsbrief

fleche de décoration
Deze website gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.
Ik ga akkoord
Meer info

Contacteer ons
per telefoon

0800 11 299 9u-16u
Bekijk het
multimodale plan
BELIRIS FOD Mobiliteit en Vervoer Vooruitgangstraat 56 1210 Sint-Joost-ten-Node icone de transport Noordstation - Rogier

Contacteer ons
via mail

fleche décoration

Vraag 1/6

Erreur

Resultaat :

fleche de décoration