FR NL

Cyclostrade C223 en CR1 van Anderlecht naar Brussel

FIETSEN EN WANDELEN VAN BRUSSEL-NOORD NAAR ANDERLECHT

Langs spoorlijn L28 en L50 komt een nieuwe fiets- en wandelroute van 6,5km. Een groen lint voor alle actieve weggebruikers doorheen Brussel, Jette, Koekelberg, Molenbeek en Anderlecht.

Algemene informatie & documenten

Beschrijving van het project

Het doel? Fietsen en wandelen door Brussel aantrekkelijker maken dankzij een veilige, vlotte en aangename verbinding, van de Masuistraat in de Noordwijk naar het metrostation Jacques Brel in Anderlecht. De route is een aaneenschakeling van erg diverse infrastructuur: een groene weg langs de spoorlijn, een helling naar park L28, fietsstraten en enkele bruggen. Om de route herkenbaar te maken voor de gebruikers, zullen alle onderdelen eenzelfde identiteit uitstralen. Bij het ontwerp wordt extra aandacht besteed aan de veiligheid en de toegankelijkheid voor personen met beperkte mobiliteit.

Dit project maakt deel uit van de ontwikkeling van de cyclostrades, een kwalitatief netwerk dat de actieve mobiliteit bevordert. De cyclostrade langs L28 en L50 is een belangrijke schakel van noord naar zuid, die aansluit op andere fietsroutes.

Voor de concrete realisatie zal de route worden opgedeeld in verschillende deelprojecten in functie van het type infrastructuur en de betrokken gemeente(n).

  • Fiets- en voetgangersbrug over kanaal tussen Masuistraat en Koninginnelaan: een groene weg langs de spoorweg met een brug over het kanaal.
  • Groene weg tussen Koninginnelaan en Bockstaelplein: een nieuw pad op de spoorwegberm van lijn 28.
  • Heraanleg van de omgeving van het voormalige station van Laken: een nieuw pad langs de spoorweg is geïntegreerd in een globaal project die de openbare ruimtes verbetert.
  • Helling naar Pannenhuispark en park L28: de verbetering van de hellingen voor fietsers en personen met beperkte mobiliteit.
  • Heraanleg van de straten tussen Belgica en Simonis: de heraanleg van de Jean-Baptiste Serkeynstraat en de Wapenstilstandstraat.
  • Groene weg tussen Simonis en Ossegem: een verbinding tussen Simonis en de Gentsesteenweg op de spoorwegberm van lijn 28
  • Heraanleg van de Verheydenstraat: herinrichting tussen het Weststation en de Jules Graindorlaan om ruimte te maken voor de actieve weggebruikers
  • Heraanleg van de Glasgowstraat: herinrichting van de openbare ruimte tussen de Jules Graindorstraat en metrostation Jaques Brel
  • Groene weg naar Kuregem: een pad langs de sporen en een brug over het kanaal tussen metrostation Jacques Brel en oud station van Kuregem.

Dit project krijgt een lening van 14.100.000 euro van het Europees Relanceplan NextGenerationEU voor de ontwikkeling van de publieke ruimte en de fietspaden.

 

Algemene informatie

Status van het project

Studie lopende

Gemeente(n)

Stad Brussel, Anderlecht, Sint-Jans-Molenbeek, Koekelberg, Jette

Budget

€ 17.000.000

Evolutie van het project

Programma

In deze fase stelt Beliris in overleg met de projectpartners, eigenaars en beheerders, een behoeftenprogramma op en controleert de technische en budgettaire haalbaarheid van het project.

Opdracht studies

Tijdens deze fase publiceert Beliris de overheidsopdracht voor de studies en duidt het ontwerpteam aan die de studies zal uitvoeren die nodig zijn om een project van kwaliteit te realiseren.

Studies

Tijdens deze fase voert het ontwerpteam, in overleg met Beliris, de voorbereidende studies uit, en ontwerpt een voorontwerp, dat door alle partners moet worden gevalideerd.

Vergunning

Tijdens deze fase stelt het ontwerpteam de dossiers op voor de stedenbouwkundige en/of milieuvergunningen. Beliris dient deze in bij het Brussels Gewest, die deze onderzoekt en de vergunning toekent.

Opdracht van werken

Tijdens deze fase publiceert het projectteam de overheidsopdracht voor werken en duidt de aannemer aan die ze zal uitvoeren.

Werken

Tijdens deze fase wordt het project dat goedgekeurd werd door de partners uitgevoerd door de aannemer onder toezicht van Beliris en het ontwerpteam die de werken dagelijks opvolgen

Oplevering

Tijdens deze fase keurt de bouwheer het einde van de werken goed, met of zonder opmerkingen. De aannemer voert de laatste werken uit en het project wordt overgedragen aan zijn beheerders en eigenaars. Beliris sluit het dossier af met de definitieve afrekening.

Blijf op de hoogte

BELIRIS FOD Mobiliteit en Vervoer Vooruitgangstraat 56 1210 Sint-Joost-ten-Node

Schrijf je in
op onze nieuwsbrief

fleche de décoration
Deze website gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.
Ik ga akkoord
Meer info

Contacteer ons
per telefoon

0800 11 299 9u-16u
Bekijk het
multimodale plan
BELIRIS FOD Mobiliteit en Vervoer Vooruitgangstraat 56 1210 Sint-Joost-ten-Node info.beliris@mobilit.fgov.be icone de transport Noordstation - Rogier

Contacteer ons
via mail

fleche décoration

Vraag 1/6

Erreur

Resultaat :

fleche de décoration