FR NL

Cyclostrade langs spoorlijn L28

Van Brussel tot Anderlecht per fiets

Langs spoorlijn L28 komt een nieuwe fietsroute. Een fietssnelweg van 6,5km zal zich een weg banen doorheen Brussel, Jette, Koekelberg, Molenbeek en Anderlecht. Het doel is om actieve mobiliteit in Brussel aantrekkelijker te maken door een veilige, vlotte, comfortabele en aangename fietsverbinding aan te bieden. Het fietspad zal van de Masuistraat in de Noordwijk naar het metrostation Jacques Brel in Anderlecht lopen.

Status van het project

Studie lopende

Betrokken gemeente(n)

Stad Brussel, Anderlecht, Sint-Jans-Molenbeek, Koekelberg, Jette

Domein

Mobiliteit

In samenwerking met Bouwmeester

Er beantwoordt geen document aan uw zoekopdracht.

Een ander document nodig? Contacteer ons

Beschrijving van het project

Een deel van het traject legde Beliris reeds aan in 2014 als onderdeel van het park L28. Voor dit project zullen aansluitend nieuwe segmenten worden gecreëerd: aparte fietspaden langs de spoorlijn, fietsstraten, vrij liggende fietspaden op de weg en fietsbruggen, met onder meer de overbrugging van het kanaal ter hoogte van het Koninklijk Paleis. Alle onderdelen van de route zullen eenzelfde identiteit uitstralen, zodat fietsers makkelijk hun weg vinden. De route zal eveneens toegankelijk zijn voor wandelaars en personen met beperkte mobiliteit. In het design wordt gezocht naar een veilige gedeelde ruimte voor alle actieve vervoersmodi.

Dit project maakt deel uit van de ontwikkeling van het fiets-GEN, dat het actieve woon-werkverkeer in Brussel wil bevorderen. Voor dit project wordt er nauw samengewerkt met de Bouwmeester van Brussel.

Deel het project

Evolutie van het project

Programma

Programma

In deze fase stelt Beliris in overleg met de projectpartners, eigenaars en beheerders, een behoeftenprogramma op en controleert de technische en budgettaire haalbaarheid van het project.

Studieopdracht

Studieopdracht

Tijdens deze fase publiceert Beliris de overheidsopdracht voor de studies en duidt het ontwerpteam aan die de studies zal uitvoeren die nodig zijn om een project van kwaliteit te realiseren.

Studies

Studies

Tijdens deze fase voert het ontwerpteam, in overleg met Beliris, de voorbereidende studies uit, en ontwerpt een voorontwerp, dat door alle partners moet worden gevalideerd.

Vergunning

Vergunning

Tijdens deze fase stelt het ontwerpteam de dossiers op voor de stedenbouwkundige en/of milieuvergunningen. Beliris dient deze in bij het Brussels Gewest, die deze onderzoekt en de vergunning toekent.

Opdracht van werken

Opdracht van werken

Tijdens deze fase publiceert het projectteam de overheidsopdracht voor werken en duidt de aannemer aan die ze zal uitvoeren.

Werken

Werken

Tijdens deze fase wordt het project dat goedgekeurd werd door de partners uitgevoerd door de aannemer onder toezicht van Beliris en het ontwerpteam die de werken dagelijks opvolgen

Oplevering

Oplevering

Tijdens deze fase keurt de bouwheer het einde van de werken goed, met of zonder opmerkingen. De aannemer voert de laatste werken uit en het project wordt overgedragen aan zijn beheerders en eigenaars. Beliris sluit het dossier af met de definitieve afrekening.

Blijf op de hoogte

BELIRIS FOD Mobiliteit en Vervoer Vooruitgangstraat 56 1210 Sint-Joost-ten-Node

Schrijf je in
op onze nieuwsbrief

fleche de décoration
Deze website gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.
Ik ga akkoord
Meer info

Contacteer ons
per telefoon

0800 11 299 9u-16u
Bekijk het
multimodale plan
BELIRIS FOD Mobiliteit en Vervoer Vooruitgangstraat 56 1210 Sint-Joost-ten-Node icone de transport Noordstation - Rogier

Contacteer ons
via mail

fleche décoration

Vraag 1/6

Erreur

Resultaat :

fleche de décoration