FR NL

De Munt: nieuwe kostuumreserve

In het kort

Er werd extra stockageruimte voor de kostuums gebouwd op het plat dak van de ateliers.

Status van het project

Afgewerkt

Betrokken gemeente(n)

Stad Brussel

Start werken

herfst 2019

Einde werken

herfst 2020

Budget

€ 1.150.000

Studiebureau(s)

A.2R.C - Origin

Domein

Patrimonium / Cultuur

Aannemer(s)

Phenicks - R. De Cock

In samenwerking met De Munt

Er beantwoordt geen document aan uw zoekopdracht.

Een ander document nodig? Contacteer ons

Beschrijving van het project

De kostuumreserve is een noodzakelijke uitbreiding om de vele kostuums die De Munt zelf creëert veilig te bewaren. De lichte constructie van twee verdiepingen hoog biedt in totaal 350 m² stockageruimte en werd uitgerust met ventilatie en isolatie. Dit nieuwe volume wordt niet zichtbaar vanaf de straat.

De kostuumreserve betekent zowel een besparing als tijdswinst voor De Munt. Geen huur van een externe opslag, geen transportkosten en geen complexe planningen meer.

Bovendien is deze ingreep ook goed voor het milieu, want er zal minder CO2-uitstoot zijn. Verder werd er ook een terras ingericht op het dak.

 

Deel het project

Een duurzaam project

Deze nieuwe reserve betekent een aanzienlijke financiële besparing voor de Munt, die zich zal kunnen bevrijden van externe opslagruimten en transportkosten. Het vergemakkelijkt ook enorm de logistiek: minder reizen, eenvoudigere planning en tijdwinst voor de teams die achter de schermen werken. Daarnaast is deze regeling goed voor het milieu met minder CO2-uitstoot.

Ontdek onze duurzame acties

Evolutie van het project

Programma

Programma

In deze fase stelt Beliris in overleg met de projectpartners, eigenaars en beheerders, een behoeftenprogramma op en controleert de technische en budgettaire haalbaarheid van het project.

Studieopdracht

Studieopdracht

Tijdens deze fase publiceert Beliris de overheidsopdracht voor de studies en duidt het ontwerpteam aan die de studies zal uitvoeren die nodig zijn om een project van kwaliteit te realiseren.

Studies

Studies

Tijdens deze fase voert het ontwerpteam, in overleg met Beliris, de voorbereidende studies uit, en ontwerpt een voorontwerp, dat door alle partners moet worden gevalideerd.

Vergunning

Vergunning

Tijdens deze fase stelt het ontwerpteam de dossiers op voor de stedenbouwkundige en/of milieuvergunningen. Beliris dient deze in bij het Brussels Gewest, die deze onderzoekt en de vergunning toekent.

Opdracht van werken

Opdracht van werken

Tijdens deze fase publiceert het projectteam de overheidsopdracht voor werken en duidt de aannemer aan die ze zal uitvoeren.

Werken

Werken

Tijdens deze fase wordt het project dat goedgekeurd werd door de partners uitgevoerd door de aannemer onder toezicht van Beliris en het ontwerpteam die de werken dagelijks opvolgen

Oplevering

Oplevering

Tijdens deze fase keurt de bouwheer het einde van de werken goed, met of zonder opmerkingen. De aannemer voert de laatste werken uit en het project wordt overgedragen aan zijn beheerders en eigenaars. Beliris sluit het dossier af met de definitieve afrekening.

Blijf op de hoogte

BELIRIS FOD Mobiliteit en Vervoer Vooruitgangstraat 56 1210 Sint-Joost-ten-Node

Schrijf je in
op onze nieuwsbrief

fleche de décoration
Deze website gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.
Ik ga akkoord
Meer info

Contacteer ons
per telefoon

0800 11 299 9u-16u
Bekijk het
multimodale plan
BELIRIS FOD Mobiliteit en Vervoer Vooruitgangstraat 56 1210 Sint-Joost-ten-Node icone de transport Noordstation - Rogier

Contacteer ons
via mail

fleche décoration

Vraag 1/6

Erreur

Resultaat :

fleche de décoration