Deze website maakt gebruik van cookies. Bedankt om de analytische cookies (Google Analytics) te accepteren.
OK

Uitbreiding van het Hortamuseum

Het Hortamuseum werd uitgebreid met als doel het onthaal en de werking van het museum te optimaliseren en een betere omgeving te creëren voor de bewaring en de raadpleging van Horta's archieven.

Beliris realiseerde, in samenwerking met de gemeente Sint-Gillis, uitbreidingswerken van het Hortamuseum door het Hilst-huis ernaast aan te pakken. Dit huis werd gebouwd in 1900 door architect Jules Brunfaut. De financiering van de werken en studies, namelijk 2.150.000 €, wordt ten laste genomen door Beliris die eveneens de aankoop van het Hilst-Huis door de gemeente voor een bedrag van 1.250.000 € financiert.

Het herbestemmingsproject trok de hedendaagse kaart, maar gaat daarbij uit van de troeven van het bestaande gebouw, dat in 1900 werd gebouwd door de architect Jules Brunfaut. Zo staat, geheel in de geest van Victor Horta, de waardering van de materialen centraal. Nu de werken gedaan zijn, zullen het onthaal en de administratie van het Museum verhuizen naar het Hilst-huis, zodat het tekenaarsatelier, de
diensttrap, de kamers van het personeel en de keuken kunnen worden opengesteld voor het publiek. Er zal dus een nieuw museumparcours
aangelegd worden. Verder bevat de uitbreiding een tentoonstellingszaal, een goed geventileerde archiefruimte en een onderzoekscentrum met ruim 7.000 boeken over artnouveau.

Foto's

  • ©Beliris
  • ©Beliris
  • ©Beliris
  • ©Beliris
  • ©Beliris
  • ©Beliris
  • ©Beliris
  • ©Beliris
  • ©Beliris
  • ©Beliris
  • ©Beliris
  • ©Beliris
  • ©Beliris
  • ©Beliris
  • ©Beliris
  • ©Beliris
  • ©Beliris
  • ©Beliris
  • ©Beliris
  • ©Beliris
  • ©Reporters
  • ©Reporters
  • ©Reporters
  • ©Reporters
  • ©Reporters
  • ©Reporters
  • ©Reporters
  • ©Reporters
  • ©Reporters
  • ©Reporters
  • ©Reporters
  • ©Reporters
  • ©Reporters
  • ©Beliris - K. Burnay
  • ©Beliris - K. Burnay
  • ©Beliris - K. Burnay
  • ©Beliris - K. Burnay
  • ©Beliris - K. Burnay
  • ©Beliris - K. Burnay
  • ©Beliris - K. Burnay
  • ©Beliris - K. Burnay
  • ©Beliris - K. Burnay
  • ©Beliris - K. Burnay
  • ©Beliris - K. Burnay
  • ©Beliris - K. Burnay
  • ©Beliris - K. Burnay
  • ©Beliris - K. Burnay
  • ©Ozon architecture
  • ©Ozon architecture
  • ©Ozon architecture
  • ©Ozon architecture
View more

Laatste nieuws

Documenten

In 't kort

Afgewerkt

Begin:

Zomer 2014

Einde:

Zomer 2016

Gemeente(s):

Sint-Gillis

Type:

Cultuur, sport en patrimonium

Bedrag incl. btw:

2.150.000 €

Studiebureau(s):

Ozon architecture, JZH (stabilité), Sophia Engineering SA (techniques spéciales et conseiller PEB)

Aannemer:

Brudex