Deze website maakt gebruik van cookies. Bedankt om de analytische cookies (Google Analytics) te accepteren.
OK

Jubelpark: nieuwe verlichting

Om ervoor te zorgen dat het Jubelpark zich ook 's nachts van zijn beste kant laat zien, wordt het lichtplan van het park herzien. Het doel bestaat erin de bouwkundige kwaliteiten van de gebouwen in de kijker te zetten met behulp van de nodige verlichting.

De erfgoedkundige herwaardering heeft betrekking op de gevels van de gebouwen rond de esplanade, de noordelijke en zuidelijke hal, de halfcirkelvormige zuilengalerij, de Bordiau-hal, het Paviljoen van de Oudheid, de Prinses Elisabeth-vleugel en de rotonde alsook de triomfboog van het Jubelpark.

De werken omvatten:

  • de huidige schijnwerpers, bekabeling en bevestigingen, vervangen door nieuwe toestellen rond de gebouwen en op de vele paden rond het amfitheater en de terrassen, alsook op de betrokken gebouwen;
  • voorafgaande controles en aanpassingen op het einde van de werken;
  • afstellen van de elektrische installaties en de installatie van een gecentraliseerd beheersysteem voor zowel de openbare verlichting als voor de andere verlichting.

Op basis van zijn ervaring met de verlichting van de Grote Markt, kiest Beliris voor een scenografische verlichting die de bestaande constructies eerbiedigt, met onopvallende bevestigingen die subtiel aansluiten op de gevels. De verlichting, die ook ontworpen is met het oog op minder lichtvervuiling en een lager vermogen, kan worden gedempt in functie van de seizoenen en de uren van de dag. Deze architecturale oefening verenigt dus esthetiek, doeltreffendheid en energiebesparing.

Jubelpark: restauratie van het kleine erfgoed

Foto's

  • ©Beliris
  • ©Beliris
  • ©Beliris
  • ©Beliris
View more

Documenten

In 't kort

Studie lopende

Gemeente(s):

Stad Brussel
Etterbeek

Type:

Groene ruimtes

Location