FR NL

Uitbreiding metrolijn 3

In het kort

In het kader van de aanleg van metrolijn 3 Albert-Bordet, stelt Beliris zijn expertise ter beschikking van het Gewest voor de realisatie van de nieuwe infrastructuren, waaronder de passage onder het Noordstation, een nieuwe tunnel en de stations voor de uitbreiding van het Noordstation naar Bordet, de speciale technieken en afwerking in de stations, alsook de toekomstige stelplaats in Haren. Beliris beheert ook de studies en vergunningen in nauwe samenwerking met het studiebureau Metro Noord.

Algemene informatie & documenten

Beschrijving van het project

De nieuwe metrolijn bestaat al gedeeltelijk: namelijk de premetro die rijdt tussen Noordstation en Albert. Dit deel zal worden omgebouwd zodat er metro's zullen kunnen rijden. Daarna zal de lijn in noordelijke richting worden uitgebreid met de bouw  van een nieuwe metrotunnel die het Noordstation in Schaarbeek verbindt met het station Bordet in Evere.

Het doel: een betere verbinding met de wijken in Noord- en Zuid-Brussel, een betere aansluiting met het stadscentrum, een hogere capaciteit van het openbaar vervoer in dichtbevolkte buurten, een vlotte mobiliteit voor zo veel mogelijk Brusselaars en een betere levenskwaliteit.

Na de goedkeuring van het masterplan en het voorontwerp door de Brusselse en federale regering, werd een stedenbouwkundige vergunningaanvraag ingediend in september 2017.

Meer info: metro3.be

Algemene informatie

Status van het project

Studie lopende

Gemeente(n)

Stad Brussel, Schaarbeek, Haren, Evere

Studiebureau(s)

Bureau Metro Nord-Noord

Domein

Mobiliteit

In samenwerking met

MIVB, Brussel Mobiliteit

Blijf op de hoogte

BELIRIS FOD Mobiliteit en Vervoer Vooruitgangstraat 56 1210 Sint-Joost-ten-Node

Schrijf je in
op onze nieuwsbrief

fleche de décoration
Deze website gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.
Ik ga akkoord
Meer info

Contacteer ons
per telefoon

0800 11 299 9u-16u
Bekijk het
multimodale plan
BELIRIS FOD Mobiliteit en Vervoer Vooruitgangstraat 56 1210 Sint-Joost-ten-Node info.beliris@mobilit.fgov.be icone de transport Noordstation - Rogier

Contacteer ons
via mail

fleche décoration

Vraag 1/6

Erreur

Resultaat :

fleche de décoration