FR NL
FR NL

Het verkeer analyseren om toekomstige werven beter te coördineren

29 juni 2021 -

De komende jaren zijn er grote werven gepland in Schaarbeek en Evere. In het kader van een goede coördinatie tussen werven lanceren verschillende partners een nieuwe actie om het verkeer te analyseren en de impact van werven beter op te volgen.
Het gaat om een honderdtal Telraam-toestellen die het verkeer kunnen tellen vanuit het raam van een woning : het aantal voetgangers, fietsers, voertuigen en hun snelheid.
Een oproep werd gelanceerd op 29 juni 2021 om eigenaars en huurders te vinden die zo’n Telraam willen installeren en zo meewerken aan een telnetwerk en een betere mobiliteit in uw gemeente.


Hoe werkt het?

Je plaatst een Telraam aan jouw raam gericht op de straat. Deze sensor telt overdag en continu het aantal voetgangers, fietsers, auto’s, vrachtwagens en bussen. Dit gebeurt aan de hand van lage-resolutiebeelden die onmiddellijk verwerkt worden in een verkeersdatabank.
De verkeersgegevens zullen toegankelijk zijn voor het grote publiek via het platform www.telraam.net. De verzamelde data helpt ons om het mobiliteitsgedrag – zoals het aantal voetgangers en fietsers, maar ook het transitverkeer, het aantal snelheidsovertredingen, etc. – beter in kaart te brengen.
Hierdoor zullen de gemeenten, Beliris, MIVB en Brussel Mobiliteit in staat zijn de werven beter te plannen en te coördineren.

 

Deze website gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.
Ik ga akkoord
Meer info

Contacteer ons
per telefoon

0800 11 299 9u-16u
Bekijk het
multimodale plan
BELIRIS FOD Mobiliteit en Vervoer Vooruitgangstraat 56 1210 Sint-Joost-ten-Node info.beliris@mobilit.fgov.be icone de transport Noordstation - Rogier

Contacteer ons
via mail

fleche décoration

Vraag 1/6

Erreur

Resultaat :

fleche de décoration