FR NL

Tweede leven voor sociale woningen “Pottenbakkers-Loof”

In het kort

Het flatgebouw in de Pottenbakkersstraat, dat in slechte staat verkeert, zal worden afgebroken om plaats te maken voor sociale woningen die beter geïntegreerd zijn in de buurt.

Status van het project

Studie lopende

Gemeente(n)

Stad Brussel

Start werken

lente 2024

Einde werken

zomer 2026

Budget

€ 21.238.564

Domein

Gebouwen / woningen

Aannemer(s)
Veiligheidscoördinator

Beschrijving van het project

Na een grondige studie bleek dat het flatgebouw niet aanpasbaar was aan de huidige normen. Aangezien de woontoren, evenals zijn buur, de enige hoogbouw was in deze buurt, werd besloten om de toren te vervangen door diverse gebouwen die de hoogte van de omringende woningen respecteren. De omgeving zal na de bouwwerken worden ingericht als een aangename plek voor de buurt om samen te komen en van de buitenlucht te genieten.

Het project streeft 3 doelen na:

  • harmoniseren: Beliris wil een project neerzetten dat aansluit bij de buurt. Er werd participatie voorzien tijdens de voorontwerpfase, zodat het project beantwoordt aan de noden van de buurt.
  • moderniseren: Het oude gebouw bevat 24 studio’s zonder eigen badkamer, wat niet langer voldoet aan onze huidige normen. De nieuwe woningen zullen afgestemd zijn op verschillende types gezinssituaties en voorzien zijn van modern comfort.
  • energie besparen: De nieuwbouw zal voldoen aan de passiefstandaard. Goed voor het milieu én voor de portemonnee van de toekomstige bewoners.

Beliris voert dit project uit in samenwerking met de Brusselse Gewestelijke Huisvestingsmaatschappij en de Brusselse Woning (LBW).

Deel het project

Evolutie van het project

Programma

Programma

In deze fase stelt Beliris in overleg met de projectpartners, eigenaars en beheerders, een behoeftenprogramma op en controleert de technische en budgettaire haalbaarheid van het project.

Opdracht studies

Opdracht studies

Tijdens deze fase publiceert Beliris de overheidsopdracht voor de studies en duidt het ontwerpteam aan die de studies zal uitvoeren die nodig zijn om een project van kwaliteit te realiseren.

Studies

Studies

Tijdens deze fase voert het ontwerpteam, in overleg met Beliris, de voorbereidende studies uit, en ontwerpt een voorontwerp, dat door alle partners moet worden gevalideerd.

Vergunning

Vergunning

Tijdens deze fase stelt het ontwerpteam de dossiers op voor de stedenbouwkundige en/of milieuvergunningen. Beliris dient deze in bij het Brussels Gewest, die deze onderzoekt en de vergunning toekent.

Opdracht van werken

Opdracht van werken

Tijdens deze fase publiceert het projectteam de overheidsopdracht voor werken en duidt de aannemer aan die ze zal uitvoeren.

Werken

Werken

Tijdens deze fase wordt het project dat goedgekeurd werd door de partners uitgevoerd door de aannemer onder toezicht van Beliris en het ontwerpteam die de werken dagelijks opvolgen

Oplevering

Oplevering

Tijdens deze fase keurt de bouwheer het einde van de werken goed, met of zonder opmerkingen. De aannemer voert de laatste werken uit en het project wordt overgedragen aan zijn beheerders en eigenaars. Beliris sluit het dossier af met de definitieve afrekening.

Blijf op de hoogte

BELIRIS FOD Mobiliteit en Vervoer Vooruitgangstraat 56 1210 Sint-Joost-ten-Node

Schrijf je in
op onze nieuwsbrief

fleche de décoration

Blijf op de hoogte

BELIRIS FOD Mobiliteit en Vervoer Vooruitgangstraat 56 1210 Sint-Joost-ten-Node

Schrijf je in
op onze nieuwsbrief

fleche de décoration
Deze website gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.
Ik ga akkoord
Meer info

Contacteer ons
per telefoon

0800 11 299 9u-16u
Bekijk het
multimodale plan
BELIRIS FOD Mobiliteit en Vervoer Vooruitgangstraat 56 1210 Sint-Joost-ten-Node info.beliris@mobilit.fgov.be icone de transport Noordstation - Rogier

Contacteer ons
via mail

fleche décoration

Vraag 1/6

Erreur

Resultaat :

fleche de décoration