FR NL

Sint-Katelijnekerk: restauratie van de noordgevel

In het kort

De gevel die uitkijkt op de kaaien zal volledig gerestaureerd worden. Zowel de natuursteen, het houtwerk, de glas-in-loodramen als de omheining worden aangepakt.

Status van het project

Afgewerkt

Gemeente(n)

Stad Brussel

Start werken

lente 2021

Einde werken

lente 2023

Budget

€ 3.000.000

Studiebureau(s)

Sum

Domein

Patrimonium / Cultuur

Aannemer(s)

Artes Woudenberg

Kwaliteitscontrole

Seco

In samenwerking met
Veiligheidscoördinator

Cosep

In samenwerking met Urban, Stad Brussel

Er beantwoordt geen document aan uw zoekopdracht.

Een ander document nodig? Contacteer ons

Echt ambachtswerk

De 19de eeuwse kerk werd opgetrokken in zogenaamde Gobertangesteen, een poreuze natuursteen die zwaar heeft geleden onder de tand des tijds. De volledige zijgevel zal worden gereinigd, waar nodig worden herstellingen uitgevoerd en zwaar beschadigde elementen zullen worden vervangen. Zo zijn er een aantal verdwenen kruisen en waterspuwers die volledig gereconstrueerd zullen worden.

De glas-in-loodramen zullen de kerk een tijdje verlaten om hersteld te worden in een gespecialiseerd atelier, net zoals de smeedijzeren omheining. De houten deuren en ander schrijnwerk zullen eveneens door gespecialiseerde ambachtslui worden gerestaureerd.

Beliris restaureerde eerder al de voorgevel van de Sint-Katelijnekerk.

Deel het project

Evolutie van het project

Programma

Programma

In deze fase stelt Beliris in overleg met de projectpartners, eigenaars en beheerders, een behoeftenprogramma op en controleert de technische en budgettaire haalbaarheid van het project.

Opdracht studies

Opdracht studies

Tijdens deze fase publiceert Beliris de overheidsopdracht voor de studies en duidt het ontwerpteam aan die de studies zal uitvoeren die nodig zijn om een project van kwaliteit te realiseren.

Studies

Studies

Tijdens deze fase voert het ontwerpteam, in overleg met Beliris, de voorbereidende studies uit, en ontwerpt een voorontwerp, dat door alle partners moet worden gevalideerd.

Vergunning

Vergunning

Tijdens deze fase stelt het ontwerpteam de dossiers op voor de stedenbouwkundige en/of milieuvergunningen. Beliris dient deze in bij het Brussels Gewest, die deze onderzoekt en de vergunning toekent.

Opdracht van werken

Opdracht van werken

Tijdens deze fase publiceert het projectteam de overheidsopdracht voor werken en duidt de aannemer aan die ze zal uitvoeren.

Werken

Werken

Tijdens deze fase wordt het project dat goedgekeurd werd door de partners uitgevoerd door de aannemer onder toezicht van Beliris en het ontwerpteam die de werken dagelijks opvolgen

Oplevering

Oplevering

Tijdens deze fase keurt de bouwheer het einde van de werken goed, met of zonder opmerkingen. De aannemer voert de laatste werken uit en het project wordt overgedragen aan zijn beheerders en eigenaars. Beliris sluit het dossier af met de definitieve afrekening.

Blijf op de hoogte

BELIRIS FOD Mobiliteit en Vervoer Vooruitgangstraat 56 1210 Sint-Joost-ten-Node

Schrijf je in
op onze nieuwsbrief

fleche de décoration

Blijf op de hoogte

BELIRIS FOD Mobiliteit en Vervoer Vooruitgangstraat 56 1210 Sint-Joost-ten-Node

Schrijf je in
op onze nieuwsbrief

fleche de décoration
Deze website gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.
Ik ga akkoord
Meer info

Contacteer ons
per telefoon

0800 11 299 9u-16u
Bekijk het
multimodale plan
BELIRIS FOD Mobiliteit en Vervoer Vooruitgangstraat 56 1210 Sint-Joost-ten-Node info.beliris@mobilit.fgov.be icone de transport Noordstation - Rogier

Contacteer ons
via mail

fleche décoration

Vraag 1/6

Erreur

Resultaat :

fleche de décoration