FR NL

Josaphat: een nieuwe wijk voor Brussel

Wonen en werken in een park

Wonen en werken in een park: dat is het visitekaartje van de toekomstige gemengde en duurzame wijk die op het verlaten spoorwegterrein van het voormalige rangeerstation Josaphat is gepland. In samenwerking met de Maatschappij voor Stedelijke Ontwikkeling (MSI), die de verstedelijking van dit gebied aanstuurt, zal Beliris de openbare ruimte van de wijk inrichten: wegen en pleinen, 2,8 ha park langs de spoorlijn, 2 voetgangers- en fietsersbruggen, kiosken, …

Status van het project

Studie lopende

Betrokken gemeente(n)

Schaarbeek, Evere

Budget

€ 25.000.000

Domein

Groene ruimtes

In samenwerking met MSI

Er beantwoordt geen document aan uw zoekopdracht.

Een ander document nodig? Contacteer ons

Beschrijving van het project

Dit uitgestrekte peervormige terrein is weinig bekend en ligt verborgen tussen de Leopold III-laan, de Gilisquetlaan en de Wahislaan. Deze laan scheidt het gebied van het Josaphatpark, waarmee het soms wordt verward. Aan de top van dit uitgestrekte gebied van 24 hectare vinden we het station Evere, op NMBS-lijn 26. Die spoorweg verdeelt de peer nu nog in tweeën, maar in de toekomstige plannen worden die met elkaar verbonden. De ligging op een lijn van het toekomstige GEN, dat nu al een beter bereik heeft doordat de Schuman-Josaphattunnel in werking is genomen, is een van de grote troeven voor de ontwikkeling van een nieuwe duurzame wijk (snelle verbinding naar de luchthaven, de Europese wijk en andere bedrijfsgebieden). Op dit moment bestaat het gebied uit een braakliggend terrein aan weerszijden van de spoorlijn en een industrieterrein dat aan de sporen ligt.

Meer info op josaphat.brussels

Deel het project

Evolutie van het project

Programma

Programma

In deze fase stelt Beliris in overleg met de projectpartners, eigenaars en beheerders, een behoeftenprogramma op en controleert de technische en budgettaire haalbaarheid van het project.

Studieopdracht

Studieopdracht

Tijdens deze fase publiceert Beliris de overheidsopdracht voor de studies en duidt het ontwerpteam aan die de studies zal uitvoeren die nodig zijn om een project van kwaliteit te realiseren.

Studies

Studies

Tijdens deze fase voert het ontwerpteam, in overleg met Beliris, de voorbereidende studies uit, en ontwerpt een voorontwerp, dat door alle partners moet worden gevalideerd.

Vergunning

Vergunning

Tijdens deze fase stelt het ontwerpteam de dossiers op voor de stedenbouwkundige en/of milieuvergunningen. Beliris dient deze in bij het Brussels Gewest, die deze onderzoekt en de vergunning toekent.

Opdracht van werken

Opdracht van werken

Tijdens deze fase publiceert het projectteam de overheidsopdracht voor werken en duidt de aannemer aan die ze zal uitvoeren.

Werken

Werken

Tijdens deze fase wordt het project dat goedgekeurd werd door de partners uitgevoerd door de aannemer onder toezicht van Beliris en het ontwerpteam die de werken dagelijks opvolgen

Oplevering

Oplevering

Tijdens deze fase keurt de bouwheer het einde van de werken goed, met of zonder opmerkingen. De aannemer voert de laatste werken uit en het project wordt overgedragen aan zijn beheerders en eigenaars. Beliris sluit het dossier af met de definitieve afrekening.

Blijf op de hoogte

BELIRIS FOD Mobiliteit en Vervoer Vooruitgangstraat 56 1210 Sint-Joost-ten-Node

Schrijf je in
op onze nieuwsbrief

fleche de décoration
Deze website gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.
Ik ga akkoord
Meer info

Contacteer ons
per telefoon

0800 11 299 9u-16u
Bekijk het
multimodale plan
BELIRIS FOD Mobiliteit en Vervoer Vooruitgangstraat 56 1210 Sint-Joost-ten-Node icone de transport Noordstation - Rogier

Contacteer ons
via mail

fleche décoration

Vraag 1/6

Erreur

Resultaat :

fleche de décoration