FR NL
FR NL

Ruwbouw en funderingswerken

29 juli 2021 -

Wie voorbij het zwembad wandelt, heeft vast de grote rode silo gespot. Deze dient voor de stabiliteitswerken aan het zwembad. De Elsense zwemliefhebbers weten dat hun zwembad niet recht staat, het water in de kuip maakt dit zeer zichtbaar. Dit komt doordat kort na de bouw de grond onder het gebouw zich gezet heeft. Deze verzakking kan niet ongedaan gemaakt worden, maar de stabiliteit kan wel worden hersteld met speciale funderingstechnieken zoals jet grouting. Er werden gaten in de vloer van de kuip gemaakt, en hierin wordt onder hoge druk beton geïnjecteerd tot een diepte van 15m om nieuwe funderingspalen van 80 cm diameter te maken. De hoge silo zorgt ervoor dat er voldoende druk op deze injectie zit. Ook elders in het gebouw werden funderingswerken uitgevoerd, enkel de zone van het nieuwe onthaal moet nog gedaan worden.

Nu wordt er begonnen aan de stranden, de vloer langs het zwembad. Hiervan was de beton volledig verrot dus zullen deze stuk per stuk worden afgebroken en opnieuw gebouwd. In het herenhuis aan de straatkant werden nieuwe vloerplaten gegoten en kan nu worden gestart met de technieken en afwerking. Links hiervan werd de zone voor de fundering uitgegraven voor het nieuwe onthaal. Na het bouwverlof gaat men hier verder met het gieten van de vloerplaten.

Deze website gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.
Ik ga akkoord
Meer info

Contacteer ons
per telefoon

0800 11 299 9u-16u
Bekijk het
multimodale plan
BELIRIS FOD Mobiliteit en Vervoer Vooruitgangstraat 56 1210 Sint-Joost-ten-Node info.beliris@mobilit.fgov.be icone de transport Noordstation - Rogier

Contacteer ons
via mail

fleche décoration

Vraag 1/6

Erreur

Resultaat :

fleche de décoration