FR NL

Renovatie van het zwembad van Elsene

Erfgoed behouden met modern comfort

Het honderdjarige zwembad van Elsene zal worden gerenoveerd om het comfort van de zwemmers te verhogen en de toegankelijk voor iedereen te verbeteren. De gevels en de centrale hal, die beschermd erfgoed zijn, zullen in hun oorspronkelijke glorie worden hersteld.

Status van het project

In uitvoering

Betrokken gemeente(n)

Elsene

Start werken

zomer 2020

Einde werken

zomer 2023

Budget

€ 8.531.815 (68% Beliris, 32% Ixelles-Elsene + Urban.brussels)

Studiebureau(s)

AAC Architecture

Domein

Patrimonium / Cultuur

Aannemer(s)

In Advance, Valens

Kwaliteitscontrole

Socotec

Veiligheidscoördinator

Cosep

In samenwerking met gemeente Elsene
Een noodgeval op de werf?
Een ander document nodig? Contacteer ons

Beschrijving van het project

1. Modernisering van het zwembad

Er zal een zij-ingang worden gebouwd en een lift geïnstalleerd om het zwembad toegankelijk te maken voor mindervalide personen. De oude baden en douches die zich aan de linkerkant bevinden, zullen plaatsmaken voor een onthaal en kleedruimtes voor groepen. Er worden ook lockers geïnstalleerd om de schoenen in op te bergen en de zwemmers zullen via een ontsmettend voetbad de zone van het zwembad betreden. In de lokalen naast het zwembad komen er nieuwe toiletten, stockageruimtes en een sportzaaltje.Verder worden ook het ventilatiesysteem, de filterbaden en andere technieken vervangen.

2. Restauratie van het erfgoed

Zowel de voorgevel als de centrale hal met inbegrip van de badkuip zelf zijn beschermd erfgoed en zullen worden gerestaureerd. De typische kleedhokjes rond het bad blijven behouden. Ook de tegels worden zo veel mogelijk gerecupereerd.

3. Inrichting van een administratief gedeelte

Het directeurshuis wordt volledig gerenoveerd. Hier komen burelen en een vergaderzaal. Het bijgebouw, de voormalige conciërgewoning, wordt afgebroken om ruimte te maken voor een fietsenstalling.

Deel het project

Evolutie van het project

Programma

Programma

In deze fase stelt Beliris in overleg met de projectpartners, eigenaars en beheerders, een behoeftenprogramma op en controleert de technische en budgettaire haalbaarheid van het project.

Studieopdracht

Studieopdracht

Tijdens deze fase publiceert Beliris de overheidsopdracht voor de studies en duidt het ontwerpteam aan die de studies zal uitvoeren die nodig zijn om een project van kwaliteit te realiseren.

Studies

Studies

Tijdens deze fase voert het ontwerpteam, in overleg met Beliris, de voorbereidende studies uit, en ontwerpt een voorontwerp, dat door alle partners moet worden gevalideerd.

Vergunning

Vergunning

Tijdens deze fase stelt het ontwerpteam de dossiers op voor de stedenbouwkundige en/of milieuvergunningen. Beliris dient deze in bij het Brussels Gewest, die deze onderzoekt en de vergunning toekent.

Opdracht van werken

Opdracht van werken

Tijdens deze fase publiceert het projectteam de overheidsopdracht voor werken en duidt de aannemer aan die ze zal uitvoeren.

Werken

Werken

Tijdens deze fase wordt het project dat goedgekeurd werd door de partners uitgevoerd door de aannemer onder toezicht van Beliris en het ontwerpteam die de werken dagelijks opvolgen

Oplevering

Oplevering

Tijdens deze fase keurt de bouwheer het einde van de werken goed, met of zonder opmerkingen. De aannemer voert de laatste werken uit en het project wordt overgedragen aan zijn beheerders en eigenaars. Beliris sluit het dossier af met de definitieve afrekening.

Blijf op de hoogte

BELIRIS FOD Mobiliteit en Vervoer Vooruitgangstraat 56 1210 Sint-Joost-ten-Node

Schrijf je in
op onze nieuwsbrief

fleche de décoration
Deze website gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.
Ik ga akkoord
Meer info

Contacteer ons
per telefoon

0800 11 299 9u-16u
Bekijk het
multimodale plan
BELIRIS FOD Mobiliteit en Vervoer Vooruitgangstraat 56 1210 Sint-Joost-ten-Node icone de transport Noordstation - Rogier

Contacteer ons
via mail

fleche décoration

Vraag 1/6

Erreur

Resultaat :

fleche de décoration