FR NL
FR NL

Tussentijdse luchtdichtheidstest voor LIC

Zoals dat hoort bij een nul-energiegebouw, wordt de luchtdichtheid van het toekomstige universiteitsgebouw getest.

Luchtdicht is duurzaam

Een goede luchtdichtheid brengt heel wat voordelen mee:

  • Geen luchtlekken betekent dat koude lucht buiten blijft en warme lucht binnen, dus het maakt het gebouw energiezuiniger.
  • Omgevingsgeluiden blijven buiten.
  • Vochtige lucht kan niet in de wanden geraken, waardoor schade door schimmel of vocht wordt voorkomen.

Tussentijdse test

Nu het LIC wind- en waterdicht is, is het tijd voor een tussentijdse dichtheidstest, ook gekend als de blowerdoortest. De test wordt uitgevoerd op één lokaal om na te gaan of deze effectief luchtdicht is. Zo niet, dan zullen de nodige maatregelen worden getroffen om het beoogde resultaat te bekomen.

Hoe het werkt

In de deuropening van het lokaal wordt een luchtdicht doek gespannen met een ventilator. Het lokaal wordt in onderdruk en overdruk geplaatst. Een laptop meet het luchtvolume dat de ventilator aan- of afvoert om het drukverschil constant te houden, wat zou wijzen op luchtlekken. Met rook worden de luchtlekken gelokaliseerd, zodat deze kunnen worden gedicht.

Finale test

Aan de hand van de tussentijdse test weet men waar op gelet moet worden bij het verder luchtdicht maken van het volledige gebouw. Eens alles is afgewerkt, volgt nog de finale test.

Deze website gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.
Ik ga akkoord
Meer info

Contacteer ons
per telefoon

0800 11 299 9u-16u
Bekijk het
multimodale plan
BELIRIS FOD Mobiliteit en Vervoer Vooruitgangstraat 56 1210 Sint-Joost-ten-Node info.beliris@mobilit.fgov.be icone de transport Noordstation - Rogier

Contacteer ons
via mail

fleche décoration

Vraag 1/6

Erreur

Resultaat :

fleche de décoration