FR NL
FR NL

Studies gestart voor het project “Infrastructuurpark van de Voor-Zenne”

12 oktober 2022 -

De reconversie van de site van de vroegere brouwerij Wielemans-Ceuppens in Vorst tot een natuurpark, de opwaardering van het moeras Wiels en een fiets- en wandelpad langs de spoorlijn. Dat wordt de uitdaging voor studiebureau VVV Architecture Urbanisme. 

Studiebureau VVV zal het park van de Voor-Zenne ontwerpen op de percelen grenzend aan Wiels, Brass en het “Metropole” gebouw, met inbegrip van het gebied gekend als het moeras Wiels. Wat dit laatste betreft, zal VVV de opdracht hebben om de hoge natuurwaarden te behouden en de spontaan ontstane waterrijke gebieden en hun biodiversiteit te vrijwaren en te bevorderen. Rond het moeras, op de percelen naast Wiels en Brass worden op een landschappelijke manier ontmoetingsplekken, moestuintjes en speelelementen ingepast. Daarnaast wordt langs de spoorlijn een fiets- en wandelpad aangelegd om een nieuwe interregionale fietsverbinding mogelijk te maken.

Voor de studies zal er nauw samengewerkt worden met Leefmilieu Brussel,  de gemeente Vorst en Urban.

Deze website gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.
Ik ga akkoord
Meer info

Contacteer ons
per telefoon

0800 11 299 9u-16u
Bekijk het
multimodale plan
BELIRIS FOD Mobiliteit en Vervoer Vooruitgangstraat 56 1210 Sint-Joost-ten-Node icone de transport Noordstation - Rogier

Contacteer ons
via mail

fleche décoration

Vraag 1/6

Erreur

Resultaat :

fleche de décoration