FR NL
FR NL

Centrumlanen: heraanleg Fontainasplein

25 oktober 2019 -

Vanaf 28 oktober 2019 begint de heraanleg van het Fontainasplein. Hiermee is de laatste rechte lijn naar het einde ingezet.Deze werken worden in drie opeenvolgende fases uitgevoerd. 

In de eerste fase wordt er gewerkt aan de voetpaden, langs de gevels van de gebouwen. Er wordt begonnen met de zones dicht bij de Kolenmarkt. 
Deze zijstroken van het plein worden opgebroken om ze vervolgens opnieuw aan te leggen zonder niveauverschillen. Deze fase zou eind december 2019 voltooid moet zijn, onder voorbehoud van gunstige weersomstandigheden.


De tweede fase gaat begin januari 2020 van start, net na het bouwverlof. Het betreft de helft van het plein aan de kant van de Bogaardenstraat en de Kolenmarkt (zonder voetpaden). Er wordt ook gewerkt aan het begin van de Lemonnierlaan en de Bogaardenstraat. Na het opbreken van deze zones, worden ze zo heraangelegd dat er aanplantingen kunnen komen die dit deel van het Fontainasplein zullen verfraaien. Deze fase zou in maart 2020 voltooid moet zijn, onder voorbehoud van gunstige weersomstandigheden.


De andere helft van het plein, aan de kant van het ABVV-gebouw, wordt heraangelegd tijdens de derde fase, van eind februari tot eind april 2020. 
U krijgt later aanvullende informatie over deze fase.

Meer info in deze brochure.

Deze website gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.
Ik ga akkoord
Meer info

Contacteer ons
per telefoon

0800 11 299 9u-16u
Bekijk het
multimodale plan
BELIRIS FOD Mobiliteit en Vervoer Vooruitgangstraat 56 1210 Sint-Joost-ten-Node icone de transport Noordstation - Rogier

Contacteer ons
via mail

fleche décoration

Vraag 1/6

Erreur

Resultaat :

fleche de décoration