FR NL EN
FR NL EN

Schuman: tweede fase begint op 8 januari

19 december 2023 -

Click to read this news in English>>

Het gelijkleggen van het Schumanplein is afgerond. Op 8 januari 2024 begint de tweede fase van de werken: de herinrichting van de Blijde Inkomstlaan voor tweerichtingsverkeer tussen de Wetstraat en de Renaissancelaan.

Voorziene werken

Blijde Inkomstlaan (tussen Kortenberglaan en Wetstraat)

  • Een doorgang voor automobilisten maken tussen de Kortenberglaan en de Blijde Inkomstlaan
  • De bomen verwijderen. Ze zullen in de mate van het mogelijke opnieuw geplant worden in het kader van een ander project van Brussel Mobiliteit en Leefmilieu Brussel
  • Een fietsstraat in twee richtingen aanleggen op de plaats van de parkeerplaatsen waar momenteel mobiele boombakken staan.
  • Het voetpad langs de gebouwen heraanleggen

Kortenberglaan

  • Het voetgangers- en fietseiland tussen de uitgang van de Belliardtunnel en de Kortenberglaan herinrichten.
  • De bomen verwijderen. Ze zullen in de mate van het mogelijke opnieuw geplant worden in het kader van een ander project van Brussel Mobiliteit en Leefmilieu Brussel.

Tijdens deze fase wordt het midden van de rotonde onderworpen aan verder onderzoek en sonderingen met het oog op de bouw van de luifel.

Planning

De duur van deze tweede fase wordt geschat op ongeveer 23 weken, d.w.z. tot juni 2024. U ontvangt te zijner tijd meer informatie over de volgende fases. Door slecht weer of onvoorziene omstandigheden kan de planning nog veranderen. Kijk op onze website voor de meest recente informatie.

Praktisch

Op vraag van de politie blijft het aantal rijstroken op de Kortenberglaan en de rotonde beperkt. De Blijde Inkomstlaan (tussen de Wetstraat en de Kortenberglaan) en de toegang tot de tunnel naar de E40, worden afgesloten.

De volgende omleidingen zullen van kracht zijn:

  • Voor voetgangers: de bestaande routes blijven behouden;
  • Voor fietsers: omleiding via de Wetstraat, de rotonde en de Kortenberglaan (zijstrook tegen het verkeer in);
  • Voor auto’s: omleiding via de Oudergemlaan of de Wetstraat, de rotonde, de Archimedesstraat, de Franklinstraat en de Luikstraat.

Het zuidelijke deel van de Blijde Inkomstlaan is bestemd voor lokaal verkeer. We raden u aan de omleiding via de Oudergemlaan te gebruiken.

Winkels en gebouwen in de buurt blijven bereikbaar te voet of met de fiets. De doorgang voor hulpdiensten is gegarandeerd. Leveringen en verhuizingen binnen de werfzone blijven mogelijk na contact met de ombudsman.

De federale bouwheer Beliris en de aannemer Colas Noord NV engageren zich om de hinder tot een minimum te beperken en de werken binnen een zo kort mogelijke termijn te realiseren.

Voor praktische vragen en noodgevallen verbonden aan de werken, kan u contact opnemen met de ombudsman Johan Van Laer op het nummer 0485 08 74 70.

Deze website gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.
Ik ga akkoord
Meer info

Contacteer ons
per telefoon

0800 11 299 9u-16u
Bekijk het
multimodale plan
BELIRIS FOD Mobiliteit en Vervoer Vooruitgangstraat 56 1210 Sint-Joost-ten-Node info.beliris@mobilit.fgov.be icone de transport Noordstation - Rogier

Contacteer ons
via mail

fleche décoration

Vraag 1/6

Erreur

Resultaat :

fleche de décoration