FR NL
FR NL

Infosessies voor de de heraanleg van het Schumanplein en zijn omgeving

14 november 2023 -

Vanaf 20 november start Beliris met de heraanleg van het Schumanplein en omgeving. De omwonenden, handelaars, verenigingen en vertegenwoordigers van de Europese instellingen ontdekten kregen tijdens een infosessie alle details van de eerste fase van de werken en konden hun vragen stellen over het project.

Voorziene werken

De werken worden in verschillende fasen uitgevoerd, te beginnen met het midden van het rondpunt. Vanaf 20 november 2023 wordt begonnen met het nivelleren van de rotonde, het verwijderen van het meubilair en het kappen van de bomen in het midden. Dit is noodzakelijk voor de uitvoering van het project, maar op het einde van het project zal er meer groen zijn in de Wetstraat en op het rondpunt en worden er nieuwe bomen geplant.

Praktisch

Tijdens de eerste fase van de werken wordt het verkeer beperkt tot twee rijstroken op de Kortenberglaan en op de noordelijke helft van de rotonde (kant Archimedes-Kortenberg), en tot één rijstrook op de zuidelijke helft van de rotonde (kant Froissart en Oudergemlaan). De signalisatie zal net voor de kerstvakantie weggenomen worden en de gebruikelijke circulatie zal tijdelijk hernomen worden. Vanaf januari 2024 zou gestart worden met de tweede fase om in de Blijde Inkomstlaan tweerichtingsverkeer mogelijk te maken.

Planning

Deze eerste fase zal naar schatting 5 weken duren. De totale duur van de werken wordt geschat op ruim 2 jaar. Tijdens deze periode kan het verkeer omgeleid worden in functie van de werken. De toegang tot winkels en gebouwen blijft verzekerd.

Voor praktische vragen en noodgevallen verbonden aan de werken, kan u contact opnemen met de ombudsman: M. Johan Van Laer - 0485 08 74 70.

Deze website gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.
Ik ga akkoord
Meer info

Contacteer ons
per telefoon

0800 11 299 9u-16u
Bekijk het
multimodale plan
BELIRIS FOD Mobiliteit en Vervoer Vooruitgangstraat 56 1210 Sint-Joost-ten-Node info.beliris@mobilit.fgov.be icone de transport Noordstation - Rogier

Contacteer ons
via mail

fleche décoration

Vraag 1/6

Erreur

Resultaat :

fleche de décoration