FR NL
FR NL

Metrostation Kunst-Wet baadt in het licht

22 februari 2016 -

De renovatie van Kunst-Wet, een van de meest gebruikte metrostations in Brussel, is klaar. Beliris, Brussel Mobiliteit en de MIVB staken samen de handen uit de mouwen om het station te moderniseren. Vandaag genieten de reizigers van een station dat veiliger, aangenamer en beter uitgerust is.

Na 47 jaar dienst profiteerde Kunst-Wet van een grondige renovatie. Tijdens de vijf jaar durende werken bleef de metro in dienst, wat zeker niet evident was.

Vandaag oogt Kunst-Wet modern, strak en open. Het sombere station ontpopte tot een heldere en aangename ruimte met een betere geluidsinstallatie, heldere verlichting en nieuwe toiletten. Verder werden er toegangspoortjes, een nieuwe signalisatie, banken en vuilnisbakken geïnstalleerd.

De volledige inrichting werd herdacht met het oog op de reizigerstroom. Kunst-Wet ligt op het kruispunt van vier metrolijnen, biedt nu een vlotte overstap aan de 85.000 reizigers die er dagelijks passeren. Reizigers kunnen zich makkelijker oriënteren in de open ruimtes met glazen balustrades.

Het station is goed toegankelijk voor iedereen, ook voor mensen met beperkte mobiliteit, dankzij vier nieuwe liften, zes ingangen en trappen en roltrappen die nu van ver zichtbaar zijn.

Grote structurele verbouwingen optimaliseerden de ruimte en pasten het station aan de huidige veiligheidsvoorschriften aan. De technische lokalen verhuisden om meer plaats te scheppen voor de reizigers. De waterdichtheid van het station werd verbeterd dankzij verschillende injecties en betonherstellingen. De elektriciteit en de waterleidingen werden volledig vernieuwd. Een nieuw branddetectiesysteem en nieuwe nooduitgangen verhogen de veiligheid.

De gekozen materialen laten de kunstwerken van Jean Rets (Ortem, 1976) en Gilbert Decock (Isjtar, 1980) volledig tot hun recht komen. Aan de ingang van de Kunstlaan werden foto’s geïnstalleerd van Jeroen De Vlaminck. Er is ook een tijdelijke tentoonstelling van dezelfde fotograaf met portretten van de arbeiders op de werf.

Na deze grootschalige werken kan het station nog meer reizigers ontvangen. Hiervoor was een investering van 25 miljoen euro van Beliris en 16 miljoen van Brussel Mobiliteit noodzakelijk.

Meer info hier

Deze website gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.
Ik ga akkoord
Meer info

Contacteer ons
per telefoon

0800 11 299 9u-16u
Bekijk het
multimodale plan
BELIRIS FOD Mobiliteit en Vervoer Vooruitgangstraat 56 1210 Sint-Joost-ten-Node icone de transport Noordstation - Rogier

Contacteer ons
via mail

fleche décoration

Vraag 1/6

Erreur

Resultaat :

fleche de décoration