Deze website maakt gebruik van cookies. Bedankt om de analytische cookies (Google Analytics) te accepteren.
OK

Renovatie metrostation Kunst-Wet

Reizigers oriŽnteren zich makkelijker dankzij de open ruimtes

Met dit project werden ruimtes maximaal opengetrokken zodat reizigers makkelijk hun weg vinden. De technische ruimtes werden verplaatst naar zones die niet toegankelijk zijn voor het publiek, wanden werden vervangen door glazen borstweringen en er zijn plaatselijke openingen tussen de niveaus -1 en -2. Het perron van lijn 2/6 richting Troon werd vergroot en beter toegankelijk door twee nieuwe trappen.

Het hele station is beter toegankelijk voor personen met beperkte mobiliteit dankzij vier nieuwe liften. Alle roltrappen werden vernieuwd voor meer comfort. Een betere akoestiek vermindert de geluidsimpact van aankomende metrostellen  en maakt de omroepen op het perron beter verstaanbaar.

Foto's

  • ©Reporters
  • ©Reporters
  • ©Reporters
  • ©Reporters
  • ©Reporters
  • ©Reporters
  • ©Reporters
  • ©Reporters
  • ©Reporters
  • ©Reporters
  • ©Reporters
  • ©Reporters
  • ©Reporters
  • ©Reporters
  • ©Reporters
  • ©Reporters
  • ©Reporters
  • ©Reporters
  • ©Reporters
  • ©Reporters
  • ©Reporters
  • ©Beliris
  • ©Beliris
  • ©Beliris
  • ©Beliris
  • ©Beliris
  • ©Beliris
  • ©CERAU
View more

Laatste nieuws

  • 22FEB2016

    Metrostation Kunst-Wet baadt in het licht

    De renovatie van Kunst-Wet, een van de meest gebruikte metrostations in Brussel, is klaar. Beliris, Brussel Mobiliteit en de MIVB staken samen de handen uit de mouwen om het station te moderniseren...

    Lees verder

Documenten

In 't kort

Afgewerkt

Begin:

Lente 2011

Einde:

Winter 2015

Gemeente(s):

Stad Brussel

Type:

Mobiliteit

Bedrag incl. btw:

Ä 25.000.000

Studiebureau(s):

CERAU