FR NL
FR NL

Het masterplan voor de Biestebroekwijk

Op de basis van de participatie met de buurtbewoners werkten studiebureaus ORG - Bureau Bas Smets een masterplan uit, een globale visie voor de inrichting van de publieke ruimten van de volledige wijk. Nu wordt er van start gegaan met de voorstudies.

Participatie met de buurt

In totaal namen 131 mensen deel aan de enquête en enkele wandelingen. Deze bevroegen het huidige gebruik van de plekken, wat er wel en niet goed aan is, en wat de noden en wensen zijn van de buurt. Dit werd nog verder uitgediept tijdens de co-creatiesessie waarbij bewoners werden uitgenodigd om mee te tekenen. In het kort komt het erop neer dat mensen nood hebben aan kwaliteitsvolle ruimtes voor ontspanning, meer planten en biodiversiteit, en plaats voor de actieve weggebruikers.

Lees de resultaten van de participatie

Masterplan

Met de resultaten van de participatie en de voorbereidende studies werden de grote lijnen uitgezet voor de toekomstige inrichting van de publieke ruimten van de Biestebroekwijk.

Lees het masterplan 

Voorstudies

De volgende stap? Dit grote gebied opsplitsen in 11 kleinere zones en daarvoor detailstudies uitvoeren om vervolgens de bouwvergunningen aan te vragen. Er wordt verwacht dat de eerste vergunningsaanvragen dit najaar kunnen worden ingediend.

Er wordt gestart met 2 openbare ruimten die in contact staan met de aangrenzende wijken, die de ambities van het masterplan voor de nieuwe wijk illustreren en de "toegangspoorten" ervan zullen zijn. Het gaat om de "Kop van Biestebroek" (Biestebroekkaai en Vaartdijk) en de kruising van de Grondelstraat met de Kubornstraat en de Prévinairestraat. De eerste werken zouden in 2025 kunnen beginnen.

Geleidelijk aan zullen ook de studies voor de andere zones worden gestart met als voornaamste doel te voldoen aan de behoeften en verwachtingen van de inwoners. Er zullen dus nog participatiemomenten worden gepland.

 
Deze website gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.
Ik ga akkoord
Meer info

Contacteer ons
per telefoon

0800 11 299 9u-16u
Bekijk het
multimodale plan
BELIRIS FOD Mobiliteit en Vervoer Vooruitgangstraat 56 1210 Sint-Joost-ten-Node icone de transport Noordstation - Rogier

Contacteer ons
via mail

fleche décoration

Vraag 1/6

Erreur

Resultaat :

fleche de décoration