FR NL
FR NL

Een groen gebouw voor de parkwachters en tuiniers van Brussel

22 juni 2021 -

Het gebouw van 860 m² zal een functionele werkplek vormen waar de tuinmannen en parkwachters zich kunnen omkleden en materiaal ophalen en daarna weer opbergen.

In het deel met het gegolfde groendak bevinden zich de technische ruimtes en leefruimtes. De stockage en bergruimtes en garages voor 5 bestelwagens  zijn toegankelijk via een helling opzij van het gebouw.

In het geometrische volume zijn burelen en vergaderruimten, evenals een EHBO-post.

De opvallende architectuur sluit aan bij het park met zijn golvend groendak, dat doet denken aan een berm, gevels met houten bekleding en een toren bekleed met groen zink als verwijzing naar de koepel van de Orangerie in de Kruidtuin.

Ook figuurlijk is het een groen gebouw. Met uitzondering van de garages met hun sectionale poorten beantwoordt het aan de passiefstandaard en is dus luchtdicht, goed geïsoleerd en verbruikt jaarlijks niet meer dan 15 kWh/m².

Er werd 2,5 miljoen euro uitgetrokken voor de studies en realisatie van dit project, uitgevoerd door Beliris in samenwerking met Leefmilieu Brussel, met studiebureaus Arter en Ellyps, en aannemer Gillion.

Deze website gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.
Ik ga akkoord
Meer info

Contacteer ons
per telefoon

0800 11 299 9u-16u
Bekijk het
multimodale plan
BELIRIS FOD Mobiliteit en Vervoer Vooruitgangstraat 56 1210 Sint-Joost-ten-Node icone de transport Noordstation - Rogier

Contacteer ons
via mail

fleche décoration

Vraag 1/6

Erreur

Resultaat :

fleche de décoration