FR NL

Tuiniersgebouw in de Kruidtuin

In het kort

Naast de Kruidtuin is een modern paviljoen gebouwd. In dit nieuwe gebouw zijn de diensten en apparatuur voor het onderhoud van de Brusselse parken in het centrum van de stad ondergebracht.

Status van het project

Afgewerkt

Gemeente(n)

Sint-Joost-ten-Node

Start werken

zomer 2017

Einde werken

lente 2021

Budget

€ 2.280.000

Studiebureau(s)

Arter-Ellyps

Domein

Gebouwen / woningen

Aannemer(s)

Gillion

Kwaliteitscontrole

Socotec

Veiligheidscoördinator

Cosep

*bref_urgenceChantier

02/344.18.90

Een noodgeval op de werf?

Beschrijving van het project

Het nieuwe gebouw, met een totale oppervlakte van 860 m2 , wordt een functionele werkplek waar tuinmannen en parkwachters hun uitrusting kunnen opslaan, onderdak vinden, uitrusten en elkaar ontmoeten. Het omvat kleedkamers, sanitaire voorzieningen, een refter, een ziekenboeg, kantoren en vergaderzalen, werkruimten, opslagruimten voor apparatuur en een garage voor 5 bestelwagens.

De technische ruimten, de opslag en de loodsen, bevinden zich aan de achterzijde van het gebouw en zijn toegankelijk via een helling aan de zijkant van het gebouw die naar de garages leidt. Leefruimtes zoals de eetzaal, sanitaire voorzieningen en kleedkamers zijn toegankelijk vanaf de straatkant. In de toren bevinden zich de kantoren en vergaderzalen. 

De opvallende architectuur past in het landschap van het park met het gebogen groendak, de gevels in duurzaam hout en een toren in hetzelfde groene zink als de koepel van de Oranjerie in de Kruidtuin.

Deel het project

Flèche projet durable Image du projet durableb

Een duurzaam project

Het gebouw zal voldoen aan de energiecriteria van de "passieve" norm, wat betekent dat het gebouw luchtdicht en geïsoleerd zal zijn en een jaarlijks verbruik zal hebben van maximaal 15 kWh/m².

Ontdek onze duurzame acties

Evolutie van het project

Programma

Programma

In deze fase stelt Beliris in overleg met de projectpartners, eigenaars en beheerders, een behoeftenprogramma op en controleert de technische en budgettaire haalbaarheid van het project.

Opdracht studies

Opdracht studies

Tijdens deze fase publiceert Beliris de overheidsopdracht voor de studies en duidt het ontwerpteam aan die de studies zal uitvoeren die nodig zijn om een project van kwaliteit te realiseren.

Studies

Studies

Tijdens deze fase voert het ontwerpteam, in overleg met Beliris, de voorbereidende studies uit, en ontwerpt een voorontwerp, dat door alle partners moet worden gevalideerd.

Vergunning

Vergunning

Tijdens deze fase stelt het ontwerpteam de dossiers op voor de stedenbouwkundige en/of milieuvergunningen. Beliris dient deze in bij het Brussels Gewest, die deze onderzoekt en de vergunning toekent.

Opdracht van werken

Opdracht van werken

Tijdens deze fase publiceert het projectteam de overheidsopdracht voor werken en duidt de aannemer aan die ze zal uitvoeren.

Werken

Werken

Tijdens deze fase wordt het project dat goedgekeurd werd door de partners uitgevoerd door de aannemer onder toezicht van Beliris en het ontwerpteam die de werken dagelijks opvolgen

Oplevering

Oplevering

Tijdens deze fase keurt de bouwheer het einde van de werken goed, met of zonder opmerkingen. De aannemer voert de laatste werken uit en het project wordt overgedragen aan zijn beheerders en eigenaars. Beliris sluit het dossier af met de definitieve afrekening.

Blijf op de hoogte

BELIRIS FOD Mobiliteit en Vervoer Vooruitgangstraat 56 1210 Sint-Joost-ten-Node

Schrijf je in
op onze nieuwsbrief

fleche de décoration

Blijf op de hoogte

BELIRIS FOD Mobiliteit en Vervoer Vooruitgangstraat 56 1210 Sint-Joost-ten-Node

Schrijf je in
op onze nieuwsbrief

fleche de décoration
Deze website gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.
Ik ga akkoord
Meer info

Contacteer ons
per telefoon

0800 11 299 9u-16u
Bekijk het
multimodale plan
BELIRIS FOD Mobiliteit en Vervoer Vooruitgangstraat 56 1210 Sint-Joost-ten-Node info.beliris@mobilit.fgov.be icone de transport Noordstation - Rogier

Contacteer ons
via mail

fleche décoration

Vraag 1/6

Erreur

Resultaat :

fleche de décoration