FR NL
FR NL

De studies voor de renovatie van de gevels van De Munt beginnen

20 februari 2023 -

Studiebureau ALTSTADT i.s.m. Gijs Van Vaerenbergh, Bollinger+Grohmann, Daidalos Peutz en ACTLD werd aangesteld om de gevels van de Koninklijke Muntschouwburg in Brussel te renoveren.
 

De schouwburg is een emblematisch gebouw uit de Belgische geschiedenis en een van de meest vernieuwende operahuizen van Europa. Doorheen de tijd onderging het vele transformaties. Vandaag zijn de gevels, die beschermd zijn als monument, ernstig aangetast. Het doel is dan ook om deze te restaureren om het voortbestaan van dit stukje geschiedenis te garanderen.

 

Tegelijk heeft het project de ambitie om een nieuwe uitstraling te creëren en, met respect voor het verleden, een dialoog aan te gaan met de eigen tijd en omgeving via gevelverlichting, een beter geïntegreerde affichering van het seizoenaanbod en een artistieke interventie.

 

Tot slot volgt dit project de principes van duurzaam bouwen en verlaagt het de CO2-uitstoot, een uiting van het ecologische engagement van zowel Beliris, die hiervoor o.a. het GRO-instrument hanteert, als van de Munt en zijn ‘Green Opera’-project.

Deze website gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.
Ik ga akkoord
Meer info

Contacteer ons
per telefoon

0800 11 299 9u-16u
Bekijk het
multimodale plan
BELIRIS FOD Mobiliteit en Vervoer Vooruitgangstraat 56 1210 Sint-Joost-ten-Node info.beliris@mobilit.fgov.be icone de transport Noordstation - Rogier

Contacteer ons
via mail

fleche décoration

Vraag 1/6

Erreur

Resultaat :

fleche de décoration