FR NL
FR NL

De renovatie van het JupiterPark komt eraan: infosessie en lopend openbaar onderzoek

Op donderdag 25 februari stelde Beliris een groot renovatieproject voor van het Jupiterpark, gelegen aan de Jupiterlaan in Vorst. Het doel is de omwonenden een ruimte te bieden voor recreatie- en sportactiviteiten die de sociale interactie bevorderen.

De inrichting van het Jupiterpark dateert hoofdzakelijk uit de jaren 1950 en ‘60. De geplande werkzaamheden zullen het mogelijk maken beter tegemoet te komen aan de behoeften van de mensen die dagelijks van het park gebruikmaken.

Het project omvat de renovatie van de bestaande, sterk geërodeerde paden om joggers en wandelaars meer comfort te bieden. Centraal in het park worden verschillende infiltratiezones aangelegd om het afvloeiende regenwater beter zijn weg te doen vinden en te voorkomen dat het in het rioolstelsel terechtkomt.

Het panorama met zijn muurtjes en oriëntatietafel wordt gerestaureerd. Kinderen en tieners van alle leeftijden zullen kunnen genieten van een nieuw multisportterrein, een klimmuur en een gloednieuwe speeltuin. Het project omvat ook de plaatsing van nieuwe banken en vuilnisbakken om een aangename en veilige ruimte te creëren.

In het midden van het park worden verschillende burgerinitiatieven ondersteund door de nodige voorzieningen aan te bieden, zoals een boomgaard en een gemeenschapstuin.
Ten slotte zal de vegetatie worden opgewaardeerd met aanplantingen die de biodiversiteit in de stad bevorderen en beredeneerd omgaan met het zonlicht.

Het budget voor de werkzaamheden in het Jupiterpark wordt geraamd op 1 miljoen euro (incl. btw). Dat bedrag wordt gefinancierd door Beliris, de Brusselse deskundige voor openbare werken, die ook zal instaan voor het beheer van het project, in nauw overleg met de gemeente Vorst en de verantwoordelijken voor het erfgoed.

Het openbaar onderzoek, dat de burger inspraak geeft in het project, ging op 9 februari 2021 van start en loopt tot 10 maart. De overlegcommissie vindt plaats op 30 maart 2021. De werkzaamheden zouden eind 2022 of begin 2023 aanvangen, afhankelijk van de datum waarop de vergunning wordt verkregen. Naar verwachting zal in de komende weken ook een tweede openbaar onderzoek, in verband met het Dudenpark van start gaan.

De presentatie die gisteravond plaatsvond is te vinden hier.

Deze website gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.
Ik ga akkoord
Meer info

Contacteer ons
per telefoon

0800 11 299 9u-16u
Bekijk het
multimodale plan
BELIRIS FOD Mobiliteit en Vervoer Vooruitgangstraat 56 1210 Sint-Joost-ten-Node info.beliris@mobilit.fgov.be icone de transport Noordstation - Rogier

Contacteer ons
via mail

fleche décoration

Vraag 1/6

Erreur

Resultaat :

fleche de décoration