FR NL
FR NL

Brainstorming atelier

Op zaterdag 15 april ging het tweede participatiemoment door aan het Moeras Wiels.
De deelnemers werden verdeeld over 3 groepen voor een rondetafelgesprek over verschillende thema’s: Natuur, Praktijken en "Menselijke producten".

Deze gesprekken, geleid door studiebureau VVV, gebeurden in aanwezigheid van de gemeente Vorst en toekomstig parkbeheerder Leefmilieu Brussel.

Natuur 

De aanwezigen bespraken hoe de aanwezige biodiversiteit te beschermen en onderhouden. Welke zones moeten afgeschermd worden, en welke worden opengesteld voor het publiek om van de natuur te genieten? En op welke manier kan natuureducatie worden opgenomen in het project?

Praktijken

Deze locatie leent zich tot diverse activiteiten, van lokaal (buurtfeest, moestuinworkshop, enz.) tot grotere evenementen gericht op alle Brusselaars (evenementen georganiseerd door Wiels/Brass, Waterdag, enz.). Het toekomstige park zal deze verschillende soorten evenementen mogelijk maken, met name door de aanleg van een "esplanade" tussen Wiels en Brass. De deelnemers van de groep Praktijken bespraken de huidige activiteiten  en hoe deze in het park geïntegreerd kunnen worden. Ook nieuwe activiteiten kwamen aan bod.

“Menselijke producten”

Het thema van het afvalbeheer en de impact van de mens op het milieu bood de gelegenheid om na te denken over het gebruik van een groene openbare ruimte en nieuwe manieren te verkennen zoals een park zonder vuilnisbak, een tijdelijke niet-toegankelijke zone, ...

Deze website gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.
Ik ga akkoord
Meer info

Contacteer ons
per telefoon

0800 11 299 9u-16u
Bekijk het
multimodale plan
BELIRIS FOD Mobiliteit en Vervoer Vooruitgangstraat 56 1210 Sint-Joost-ten-Node info.beliris@mobilit.fgov.be icone de transport Noordstation - Rogier

Contacteer ons
via mail

fleche décoration

Vraag 1/6

Erreur

Resultaat :

fleche de décoration